תודה.
מתכון מומלץ נוסף של פילה שניסינו בהצלחה אצלנו - פילה סלמון בקראסט פלפלים עם ניוקי
מצרכים
4 נתחי פילה סלמון, 250 גרם האחד
480 גרם ניוקי תפוחי אדמה
1 כף קארי הודי (במשחה)
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
1 כף עירית קצוצה
מלח ופלפל 4 עונות
לתערובת קראסט לסלמון:
4 כפות גרגירי חרדל
1 כף גרגירי כוסברה
2 כפות פלפל 4 העונות
1 כף גרם מלח גס
פותחים את החרדל והכוסברה במחבת ומצננים. כותשים במכתש. מוסיפים מלח גס ופלפל 4 עונות.
לסלסה:
4 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות דקות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות דקות
1 קולורבי מקולף וחתוך דק
1 בצל חתוך לקוביות דקות
חופן עלי פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים דק
150 מ"ל שמן זית
200 מ"ל חומץ רגיל
150 מ"ל מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
מערבבים את כל החומרים יחדיו יום קודם ושמים במקרר.
אופן ההכנה
מצפים את החלק הפנימי של הדג בתערובת הקראסט.
מושחים מחבת לוהטת במעט שמן זית ומטגנים את הדג על הצד של העור כ-2 דקות.
הופכים לצד של הקראסט ומטגנים דקה וחצי נוספות.
מניחים את הדג על הצד של הקראסט בתבנית, ומכניסים לתנור ב-180 מעלות ל-5 דקות נוספות.
מרתיחים מים עם מלח ומבשלים ניוקי עד לרמת עשייה 'אל-דנטה' (לא רך מדי).
במחבת נוספת מטגנים קלות שום וג'ינג'ר בשמן זית. מוסיפים חלב קוקוס וקארי ומתבלים במלח ופלפל. לאחר צמצום הרוטב מוסיפים את הניוקי ואת העירית הקצוצה.
מסדרים בצלחת עמוקה את הניוקי בתחתית ומעליו את הדג עם הסלסה וחצי לימון טרי.
מקור -
http://www.rest.co.il/Recipe.aspx?RecipeID=2267