המצרכים
תבלינים לכתישה: (קולים, כותשים, ומוסיפים כאשר יש נוזל) 1 כף זרעי כוסברה 1 כף זרעי כמון
תבלינים שלמים לטיגון: (מטגנים בסיר התבשיל לפני הבצל) 1 כף זרעי כוסברה 1 כף זרעי כמון 1/2 כפית חרדל שחור
תבלינים טחונים לבישול: (מוסיפים כאשר יש נוזל) 1.5 כפית כמון טחון 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית בהרט קורט מוסקט 1/2 כפית גרם מסלה 1/2 כפית פלפל שחור
2 ק"ג חזה עוף שלם 2 בצלים חתוכים לטבעות של 1 ס"מ 1 כפות שמן קנולה כפית מלח 5-7 שיני שום קצוצות 4-5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ 2 קופסאות חלב קוקוס 2 כפות חמאת בוטנים 1 צרור כוסברה ירוקה קצוצה
אופן ההכנה:
קולים את התבלינים לכתישה וכותשים בעלי ומכתש מנקים את חזה העוף וחותכים לקוביות גדולות. טובלים בקמח ומטגנים עד שמחליף צבע. שומרים בצד. שמים בסיר את השמן וכשהוא חם מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פצפוצים. מוסיפים את המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את חלב הקוקוס, חמאת הבוטנים ותבלינים לבישול ולכתישה ומביאים לרתיחה. את העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה.
לבריאות ובתיאבון!! מתוך סדנת בישול הודי
|