גלילות חצילים ממולאות בשר
Rulos de berengena "רבולטינוס"
6 סועדים (אני הכפלתי הכמויות בשלוש ) .
סיר עבר 26 לפחות
סיר לפסטה
מחבת רחב
קיסמי עץ
המצרכים:
4 חצילים ארוכים
מלח כנדרש
1 ק"ג עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
1-2 כפות סוכר
פלפל שחור גרוס
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ דק
2 פרוסות לחם שרויות במים
350 גרם בשר בקר רזה טחון
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
קולפים את החצילים ופורסים לאורכם לפרוסות בעובי 7-8 מ"מ. (אם מוצאים רק חצילים גדולים ועגולים, חוצים לפני הפריסה).
זורים מלח ומשהים שעה לניקוז המרירות בסיר פסטה.
להכנת רוטב העגבניות:
שמים את העגבניות בסיר, מוסיפים סוכר, מלח,פלפל ומבשלים על אש נמוכה בין 15-20 דקות עד שיתרככו.
מכינים את מליט הבשר:
שמים את הפטרוזיליה והבצל במעבד מזון וקוצצים דק.
מוסיפים את הלחם הסחוט ומעבדים. (אני לא הוספתי לחם).
מוסיפים את הבשר, חצי כפית מלח, פלפל ופלפל אנגלי ומעבדים בידים לעיסה רכה.
שוטפים את פרוסות החצילים בכלי הפסטה ומייבשים על מגבת נייר.
מטגנים במהירות בשמן חם מאוד בעומק 7-8 מ"מ עד שהפרוסות יתחילו להשחים והופכים פעם אחת במהלך הטיגון.
סופגים את עודפי השמן על מגבות נייר.(ניתן לקלות את פרוסות החצילים במקום לטגן). מברישים בנדיבות בשמן וקולים בגריל עד שישחימו קלות. במהלך הקלייה הופכים פעם אחת).
נוטלים מעיסת הבשר גושים בגודל אגוז מלך, מגלגלים לכדורים וכורכים סביב כל אחד פרוסות חציל מהחלק הצר אל הרחב.
מחזקים בקיסם שמחדירים אל הגלילה כך שיבצבץ מצידה השני.
מחלקים את רוטב העגבניות לשני סירים,כך שניתן לערוך את הגלילה בשכבה אחת. מניחים את הגלילות בזהירות ברוטב כאשר הפתח כלפי מטה ומבשלים על אש נמוכה כ -15 - 20 דקות, להרטיב ברוטב העגבניות ולבדוק שהבשר לא יתייבש.
אפשר להגיש חם או קר.
בתיאבון
פורסמתי בפורום אוכל של אורט ב -18/08/2002 17:06:49
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=820780