גפילטע פיש יביא שלום ! גפילטע פיש של תלמה ומשה איזנמן . 2 דגי קרפיון פרוסים . 1 קילו קרפיון טחון היטב . על קילו קרפיון טחון . חצי כוס קמח מצה , או פרורי לחם , או שלש פרוסות חלה שהושרו במיים נסחטו ונמעכו . הכמות לכ-30 מנות סה'כ כולל קציצות ופרוסות . בהתאם לכך לשנות היחסים . העיסה !!!! בצל בינוני טחון גס, 2 גזרים טחונים גס( לגרר את הבצל והגזרים על פומפיה דקה) . את עיסת הבצל והגזר לסחוט ( הכסף או החיים ... ) ביד ולהוסיף לעיסת הקרפיון והחלה . להוסיף עד 3 ביצים וכרבע עד חצי כוס מיים . לתבל במלח סוכר ופלפל שחור כאן טמון הסוד !!!!!!!!!!!! כף מלח כף סוכר וכפית פלפל . אם העיסה נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד מהקמח . העיסה צריכה להיות סמיכה יציבה אך לא קשה . לתת לעיסה לנוח כחצי שעה . הכנת הציר !!!! לבשל בסיר גדול ורחב : 3 גזרים, 3 בצלים עם קליפתם בהרבה מים 4 ליטר . להרתיח ולבשל כמו מרק על אש בינונית עד להתרככות הגזרים , לתבל ה" מרק " במלח ,סוכר ופלפל שחור לפי הטעם של אימנו זל'...שתחייה . הטעם חייב להיות מתואם בין בני הזוג שיחיו , זה הסוד .
בישול !!!! בסיר רחב ושטוח לשפוך ציר בגובה 2 סמ' ואת 3 הגזרים (את הבצל לשמור כמנהג הפולנים, או פח ) . להכין קציצות מאורכות מעיסת הדג (בידיים רטובות ) להניח קציצות , גם בתוך פרוסות הדג והראשים החצויים . להכין הכל על מגש מרוח בשמן בזמן בישול הציר . להעביר הפרוסות הממולאות והקציצות, אל תוך הציר הרותח עם הגזרים . להניח שכבות שכבות תוך הוספת מי הציר . לכסות את הגפילטע המתבשל, בציר שנותר בסיר הגדול לכסות במכסה . להביא לרתיחה ולעבור לאש קטנה ולבשל כשעה וחצי . לאחר הבישול וכיבוי האש . לחכות מעט שיתקרר . להוציא אט אט הפרוסות והקציצות מתוך הסיר בו התבשלו תוך כדי ריקון הציר לסיר אחר . כך יורדים אט אט לעומקו של הסיר תוך ריקונו בזהירות בלי לפגוע בפרוסות ובקציצות . לסנן לכלי את מי ציר הבישול במסננת על מנת שיתקבל בסוף ג'לי נקי .
כלי הגשה !!!! להניח בתבניות זכוכית נאה את הגפילטע והקציצות לפי צרכי ההגשה. לא לשכוח לפרוס את הגזר ולהניח עיגול על כל קציצה ופרוסה . לשפוך עליהם את הציר המסונן בו התבשלו . לניילן הכלים ולהכניס למקרר . לאחר הקירור והופעת הג'לי אנו נוהגים להקפיא חלק על מנת להאריך הנאתנו . זהירות !!! אנו לא אחראים לתוצאות , גפילטע פיש ממכר ומביא אריכות ימים ושלום . נא להתקשר לאיזנמן 052-3785955 ולהזמין לטעימה
|