ארוחת צהריים מעניינת? בשר ופירה בצורה קצת אחרת? הנה פשטידת הרועים.
רכיבים :
ל - 4 מנות
350 גרם בשר בקר טחון ( אפשר גם כבש)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כוסות ירקות קצוצים: גזרים, אפונה, תירס פטריות, כרובית, קישוא וכיוצ"ב
450 גרם תפו"א (3 גדולים)
4 כפות שמן זית
½ כוס ציר בקר (אפשר להמיס קוביה, או להמיר במרק עוף או אפילו מים)
1 כפית רוטב וורסשטרשייר
כפית קטשופ
2 כפות פירורי לחם עם כפית שמן זית ומעט אבקת שום
מלח, פלפל, ושאר תיבול לפי הטעם (פפריקה, אורגנו, צ'ילי, בהרט, עשבי תיבול קצוצים
וכו')
אופן ההכנה :
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים. מרתיחים במים מומלחים עד אשר הם מתרככים, בערך 20 דקות .
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, במחבת גדולה חממו 2 כפות שמן זית.
מוסיפים את הבצל והשום למחבת ומאדים קלות עד אשר הוא מתרכך, כ- 10 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הירקות לפי זמן בישולם למחבת (מהקשה לרך)
מוסיפים את הבשר למחבת ומבשלים עד אשר הבשר משנה את צבעו מורוד לחום. מתבלים ברוטב וורסשטרשייר, קטשופ וכל תבלין אחר שעולה על הדעת, מוסיפים את ציר הבקר וממשיכים לבשל לא מכוסה באש נמוכה כ- 10 דקות. אם יש צורך יש להוסיף נוזלים שישאר לח.
את תפוחי האדמה המבושלים מועכים למחית יחד עם 2 כפות שמן זית ומתבלים.
את תכולת המחבת ? הבשר עם הירקות משטחים בתבנית גדולה (כמו פיירקס 30 סמ"ר) מעל בשכבה אחידה שמים את הפירה, ומעבירים מזלג לצורה של גירוף. מפזרים למעלה את פירורי הלחם.
בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות מבשלים את הפשטידה לא מכוסה כ- 40 דקות עד אשר היא משחימה ומבעבעת.
למתכונים בשריים נוספים כנסו
לאתר