כרוב כבוש ניתן להכין בבית להלן המתכון:
2 ראשים קטנים של כרוב לבן 1 ראש סלרי, כולל הגבעולים 1/2 ראש שום פלפל שאטה יבש שלם מי מלח ביחס של: 2 כפות מלח, על כל ליטר מים אופן ההכנה: חותכים את הכרוב לרבעים, מסירים את העלה החיצוני ופורסים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ. מניחים מחצית מכמות הכרוב בצנצנת מתאימה שעברה חיטוי במים רותחים. מניחים על הכרוב שבצנצנת חצי מכמות הסלרי והשום, מעל מסדרים את שארית הכרוב ומעל את שארית הסלרי והשום ואת פלפל השאטה. יוצקים מי מלח, עד לגובה של כ-5 ס"מ מעל המרכיבים, ומניחים מעל 2 צלחות הפוכות שישמשו כמשקולת. מניחים במקום חמים ונעים. לאחר יום מערבבים בעדינות. ממתינים עוד יומיים והכרוב מו
|