שלום רב, אמרו לי פעם בנושא עניין דחיסות הקלוריות ואוכל שממלא את הקיבה וזה שולח אות למוח שיש שובע, אוכל שהוא דחוס קלוריות כמו שוקולד לדוגמא יש בו יותר שומן,שומן מתפרק לאט יותר במערכת העיכול ,ומכאן ששוקולד שמכיל פחמימות ושומנים ישביע בסיכום הסופי אותו הדבר כמו לחם,שהוא בעיר פחמימות אבל אין בו הרבה שומן. לא הבנתי את הטענה הזו כי אני יודעת ששובע מקבלים גם כשהקיבה מלאה,ונצטרך לאכול הרבה שוקולד עד לשובע מאשר לחם.
מצד שני חשבתי אולי ברגע הארוחה עצמה נצטרך לאכול הרבה שוקולד מלחם אבל עד שיגיע שוב רעב יכול להיות שזה יותר שעות אם אוכלים שוקולד מאשר לאכול רק לחם שאין בו הרבה שומן.
אז מה נכון? תודה רבה
|