שלום הטיפול בהליקובקטר פילורי הנו מורכב (גם אם לוקחים אנטיביוטיקה ולא מטפלים בחיידק רק באופן טבעי), שכן יש לשקם את הרירית כדי להביא לספיגה מקסימלית של ויטמינים ומנרלים, חיזוק מערכת חיסון וכו'. אין זה יהיה נכון ו/או מקצועי מצידי לתת המלצה כללית לטיפול היות וכל מקרה לגופו, אך בהתייחסות לשאלות הספציפיות שלך להלן תשובתי: מומלץ להוריד מזונות חומציים ומזונות המייצרים ליחה רבה כגון: פירות הדר, ירקות סולניים- עגבנייה, פלפל, חצילים, תפו"א, פירות טרופים, תותים. מומלץ לעשות זאת בייחוד אם יש אולקוס/צרבות. ואם אכן יש אולקוס וצרבות כדאי בשלב הראשוני לשתות יותר ולאכול פחות. הימנעות מארוחות גדולות וכבדות המעמיסות על העיכול ומאתגרות את הקיבה להתמודדות קשה. הפחתת מזון מן החי (וטוב שאת צמחונית)- מקשה מאוד על העיכול, מעלה את רמת החומציות, חושף את הגוף לשיירי אנטיביוטיקה והורמונים. הפחתת מזונות ותבלינים חריפים, מלוחים, חמוצים, מטוגנים, פירות או ירקות לא בשלים או חומציים מזון מהיר ומזון מעובד.(מזונות אלו מגבירים את החומצה בקיבה) חשוב מאוד לשתות הרבה מים (לא קפה ולא מוגזים) הפחתת סוכרים, פחמימות פשוטות, ממתקים מאחר והם מחלישים את מערכת החיסון ומעלים את רמת החומציות בקיבה. במצבים קשים יותר יש לדעת להפריד מזונות מסוימים זה מזה. הפחתת מוצרי חלב - מהווים מזון אלרגני, ועלולים לחשוף את הגוף לשיירי אנטיביוטיקה. אם תשאלי אותי - אני מורידה לחלוטין מוצרי חלב מהתפריט! הקפדה על תזונה בריאה, עשירה ומאוזנת-דגנים מלאים,פירות וירקות בסיסיים כמו כן צריכת סיבים תזונתיים מהותית מאוד. ניקוי הגוף -שתיית מיץ מעשב החיטה ואכילת ירקות עליים ירוקים - יסייעו לריפוי הכיב הפפטי בזכות הכלורופיל שהם מכילים, יסייעו לניקוי הגוף מרעלים, לחיזוק מערכת החיסונית, להורדת רמת החומציות בעיכול. הימנעות מקפאין-מגביר הפרשת חומצה בקיבה ובכך מגביר את הסיכוי לצרבת ולהחמרה בכאב בזמן הימצאות החיידק. חשוב להוסיף לתזונה מרכיבים עשירים באומגה 3 שהינה אנטי דלקתית ומשקמת את ריריות הקיבה, מזונות העשירים בחומצת שומן חיונית זו הם זרעי פשתן טחונים,שמן פשתן. מומלצת כף לסלט פעמים ביום? מומלצת צריכה של 2-3 שיני שום(לא מומלץ למי שיש כיב עיכולי פעיל) והקפדה על לעיסתם ולא בליעתם, הלעיסה משחררת בצורה אפקטיבית יותר את האליצין ?החומר הפעיל בשום. ניתן לפרוס את שיני השום לפרוסות ולהניחן על פרוסת לחם מחיטה מלאה המרוח בטחינה גולמית מלאה. במידה וקיים כיב פעיל מומלץ צום מיצים לתקופה של 2-3 ימים על מנת להרגיע את הכיב ולשקם את רירית הקיבה לשם כך יש להרבות במזונות המכילים פקטין כגון תפוחים, דוגמה טובה זה מיץ כרוב המכיל גופרית יעיל בריפוי הכיב.? שתיית חליטות תה צמחים כמליסה,לואיזה וקמומיל. אפשר שתייה יומית של כ-500 מ"ל מיץ חמוציות ללא סוכר. חמוציות מתחרות עם החיידק על אתרי הקשירה בקיבה ובכך מונעות את היצמדותו לתאי האפיתל של הקיבה דבר המחיש את היווצרות כיב הקיבה. בצורה זו "נשטף" החיידק דרך מערכת העיכול ויוצא החוצה בצואה.
מזונות מוצילגים לשיקום ריריות-פשתן להשרות במים ולשתות,שיבולת שועל-להשרות במים ולשתות את מי ההשריה
מזונות המכילים אנזימי עיכול חשובים לצריכה יומיומית- יש להגביר צריכת מזונות עשירים באנזימים כולל פירות וירקות טריים,אננס טרי,פפאיה ומיציהם . כמובן אם יש קיב להמנע. אנזימי עיכול ופרוביוטיקה- לפרוביוטיקה תפקיד מכריע בהכחדת החיידק בעיקר אצל מטופלים שנוטלים תרופות אנטיביוטיות כחלק בלתי נפרד מהטיפול הקונבנציונאלי. ויטמין C בסיסי במינון של 3 גרם ביום- ויטמין C מחזק את מע' החיסון והתגובה החיסונית לחיידק, מחזק את הפעילות של החמוציות, משקם רקמות ומזרז החלמת פצעים.
טבעול לסוגיו ושבבי סויה זה אוכל מעובד - עדיף להמנע כמה שאפשר, באופן כללי ולאו דווקא בהמצאות הליקובקטר. בברכה יעל רחמנוב
|