אני מניחה שרובנו כבר עברנו מסוכר לבן שהוא הכי מעובד לסוכר חום, שהדמררה הוא הבריא מכולם, אבל אילו תחליפי סוכר יש עוד? יש את הסטיביה שעכשיו תופסת תאוצה שהיא בעצם צמח מתוק ועכשיו אפשר לצרוך אותה בעלים, באבקה, בנוזל או בכדורים להמתקת משקאות. יש את סירופ האגבה שעשוי מקקטוס אימתני ממקסיקו, אבל צריך לשים לב שהוא מהשורש ולא מהעלים של אותו קקטוס. יש את המולסה הלא מגופרתת שהיא בעצם חלק מתהליך ראשוני של עיבוד קנה סוכר. יש את קנה הסוכר ואפשר לצרוך אותו גם בגרגירים ואין משמעות לאורגני או לא כי גדל ליד מקורות מים. יש את הסילאן שהוא דבש תמרים מלא בסיבים ויטמינים ומינרלים, יש את הדבש שמומלץ את זה שלא עבר חימום, יש מייפל שבא בסירופ ומומלץ לקנות המקורי ולא סירופ בטעם מייפל, יש קינמון, שוש קירח וגם ממתיקים מלאכותיים שעליהם נדבר בהזדמנות. בתיאבון!
|