דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 150 מעלות.
  • 2 לערבב היטב בקערה את הקשקבל המגורד, הקוטג`, התירס (מסונן מנוזלים), הקמח התופח, המלח, הפלפל השחור, השמנת לבישול והביצים הטרופות, עד לקבלת עיסה.
  • 3 להעביר את העיסה אל תבנית אלומיניום 30X24 ס"מ (או כל תבנית אחרת מתאימה) משומנת, ולפזר את גבינת הקשקבל המגורדת הנוספת מעל.
  • 4 להכניס את הפשטידה לתנור החם, להעלות את החום ל- 160 מעלות ולאפות למשך כחצי שעה או עד שהפשטידה מוכנה (תלוי בסוג התנור). מתקבלת פשטידת תירס מושלמת שילדים מאוד אוהבים.
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר לפשטידה דיאטטית כך: במקום תירס משימורים מומלץ להמיר לתירס קפוא באותה כמות (כ-400 גרם). את השמנת להחליף בחלב, את הקוטג` ל- 3%, להשתמש בנייר אפייה במקום לשמן את התבנית. את הקמח ניתן להמיר לקמח מלא. את הגבינה ניתן להמיר בחצי כמות לעמק לייט, וחצי להשאיר קשקבל.

ציוד נדרש: פומפייה, תבנית אלומיניום 30X24 ס"מ (או כל תבנית מתאימה אחרת).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)186151
חלבונים (גרם)11.55 9.4
פחמימות (גרם)1210
מתוכן סוכרים (גרם)0.11 0.09
שומנים (גרם)10.13 8.25
מתוכם שומן רווי (גרם)3.72 3.03
כולסטרול (מ"ג)81.98 66.76
נתרן (מ"ג)616.17501.77
סיבים תזונתיים (גרם)2.19 1.78
מים (גרם)10.328.41
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)19.0515.51
ויטמין B (מ"ג)0.310.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.45.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.14
ויטמין C (מ"ג)0.010.01
ויטמין D (מק"ג)0.370.3
ויטמין E (מ"ג)0.380.31
ויטמין K (מק"ג)0.120.1
סידן (מ"ג)220.03179.18
ברזל (מ"ג)0.270.22
מגנזיום (מ"ג)1.731.41
זרחן (מ"ג)26.0621.22
אבץ (מ"ג)0.150.12
אשלגן (מ"ג)18.8915.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 28.3% 32.2% 33.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.