דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת תירס
פשטידת תירס ביתית עם גבינות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 150 מעלות.
  • 2 לערבב היטב בקערה את הקשקבל המגורד, הקוטג`, התירס (מסונן מנוזלים), הקמח התופח, המלח, הפלפל השחור, השמנת לבישול והביצים הטרופות, עד לקבלת עיסה.
  • 3 להעביר את העיסה אל תבנית אלומיניום 30X24 ס"מ (או כל תבנית אחרת מתאימה) משומנת, ולפזר את גבינת הקשקבל המגורדת הנוספת מעל.
  • 4 להכניס את הפשטידה לתנור החם, להעלות את החום ל- 160 מעלות ולאפות למשך כחצי שעה או עד שהפשטידה מוכנה (תלוי בסוג התנור). מתקבלת פשטידת תירס מושלמת שילדים מאוד אוהבים.
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר לפשטידה דיאטטית כך: במקום תירס משימורים מומלץ להמיר לתירס קפוא באותה כמות (כ-400 גרם). את השמנת להחליף בחלב, את הקוטג` ל- 3%, להשתמש בנייר אפייה במקום לשמן את התבנית. את הקמח ניתן להמיר לקמח מלא. את הגבינה ניתן להמיר בחצי כמות לעמק לייט, וחצי להשאיר קשקבל.

ציוד נדרש: פומפייה, תבנית אלומיניום 30X24 ס"מ (או כל תבנית מתאימה אחרת).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 28.3% 32.2% 33.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.48 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב