דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 18 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקציפים בקערה את הטחינה עם הסוכר והסילאן עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את המים וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 2 מנפים את הקמח, מוסיפים את המשמשים המיובשים ושיבולת השועל, ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 יוצרים כדורים קטנים מהבצק, מועכים אותם קצת ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם הבצק מתפורר, ניתן להרטיב מעט את הידיים ולהדק את הבצק לכדור ואז למעוך אותו.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 10-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות בשוליים ורכות במרכז. העוגיות מתקשות לאחר הקירור.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את המשמש בכל פרי יבש אחר כמו חמוציות, צימוקים ועוד.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
המתכון ביחס לעוד מתכונים של עוגיות טחינה יותר דיאטטי כי אין שימוש בשומן נוסף חוץ מהטחינה. ביחס לעוגיות טחינה אחרות בלבד הוא גם בריא.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טל אברזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)62345
חלבונים (גרם)1.82 10.21
פחמימות (גרם)951
מתוכן סוכרים (גרם)3.57 19.99
שומנים (גרם)2.45 13.74
מתוכם שומן רווי (גרם)0.39 2.21
נתרן (מ"ג)9.5153.27
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 3.51
מים (גרם)2.1712.15
ויטמין A (מק"ג)42.98240.78
ויטמין B (מ"ג)0.110.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.07
ויטמין B2 (מ"ג)00.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.17
ויטמין B6 (מ"ג)00.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.055.88
ויטמין C (מ"ג)0.020.1
ויטמין E (מ"ג)0.080.42
ויטמין K (מק"ג)0.050.3
סידן (מ"ג)6.3635.64
ברזל (מ"ג)0.211.16
מגנזיום (מ"ג)3.3418.71
זרחן (מ"ג)9.4152.74
אבץ (מ"ג)0.070.39
אשלגן (מ"ג)27.06151.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 17.5% 13% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.