דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת ברוקולי מבושל לארוחה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את פרחי הברוקולי לחתיכות של פרחים.
  • 2 שוטפים אותם היטב וממלאים סיר מים גדול עם חומץ וחצי כפית מלח.
  • 3 מכניסים את הברוקולי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
  • 4 מסננים אותם ושוטפים היטב שלא נרגיש את הטעם של החומץ.
  • 5 בסיר שטוח שופכים 2 כוסות מים, 4 כפות שמן וכפית מלח.
  • 6 מסדרים את הברוקולי, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה עד לריכוך הברוקולי ומגישים.
  • 7 תוספת מצויינת לאורז לבן.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית בכמות השמן לחצי ואז המתכון בהחלט דיאטטי. בבישול במים רוב ערכו התזונתי של הברוקולי עובר למים, ולכן באופן כללי ממליצה לאדות או לבשל בתנור את הירק. כמו כן, ככל שזמן הבישול ארוך יותר (כאן במתכון כחצי שעה) - הערך התזונתי יורד.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של Rebeka Ben Haim

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8034
חלבונים (גרם)1.33 0.57
פחמימות (גרם)42
מתוכן סוכרים (גרם)0.78 0.33
שומנים (גרם)6.9 2.93
מתוכם שומן רווי (גרם)0.54 0.23
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
נתרן (מ"ג)903.42384.43
סיבים תזונתיים (גרם)1.85 0.79
מים (גרם)209.8289.29
ויטמין A (מק"ג)43.1218.35
ויטמין B (מ"ג)0.930.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.310.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.4825.74
ויטמין C (מ"ג)36.3415.47
ויטמין E (מ"ג)1.980.84
ויטמין K (מק"ג)83.7735.65
סידן (מ"ג)27.7411.8
ברזל (מ"ג)0.380.16
מגנזיום (מ"ג)13.385.69
זרחן (מ"ג)37.5215.97
אבץ (מ"ג)0.270.12
אשלגן (מ"ג)164.2669.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.970.84
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.680.29
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.30.55
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.241.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.131.76

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 47.9% 9.3% 30%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.22 (1.81 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה