דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטחון במטחנת בשר (אפשר גם לקצוץ דק) את בשר הבקר, שומן הכבש, הבצל, השום והפטרוזיליה, ולהעביר לקערה. במידה ומשתמשים בבשר טחון מלכתחילה אז לערבב אותו לאחר מכן עם שאר המצרכים הטחונים/הקצוצים.
  • 2 להוסיף לתערובת את שאר מצרכי הקציצות, לערבב היטב ולהניח בצד כ- 10 דקות לספיגת טעמים.
  • 3 בעזרת ידיים רטובות ליצור קציצות בגודל הרצוי, כשבינתיים לחמם את השמן במחבת (אין צורך להשתמש בהרבה שמן מכיוון שיש בקציצות גם שומן כבש).
  • 4 לטגן את הקציצות משני הצדדים עד שהן מוכנות ולהניח על נייר סופג. מתקבלות קציצות בקר מטוגנות פשוט מושלמות שגם ילדים אוהבים במיוחד.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ שלא לוותר על הצנוברים - מוסיפים המון!

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)148195
חלבונים (גרם)10.13 13.37
פחמימות (גרם)46
מתוכן סוכרים (גרם)1.08 1.42
שומנים (גרם)9.9 13.06
מתוכם שומן רווי (גרם)1.83 2.41
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)44.3 58.44
נתרן (מ"ג)226.88299.32
סיבים תזונתיים (גרם)0.57 0.75
מים (גרם)48.7764.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)23.2630.68
ויטמין B (מ"ג)2.843.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.12
ויטמין B3 (מ"ג)2.192.89
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.5117.82
ויטמין B12 (מק"ג)1.071.42
ויטמין C (מ"ג)6.618.73
ויטמין D (מק"ג)0.090.12
ויטמין E (מ"ג)0.20.26
ויטמין K (מק"ג)62.8582.92
סידן (מ"ג)18.2924.13
ברזל (מ"ג)1.351.78
מגנזיום (מ"ג)13.2217.45
זרחן (מ"ג)94.89125.19
אבץ (מ"ג)2.313.05
אשלגן (מ"ג)194.35256.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 39.8% 40.8% 17.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.72 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.