דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף מושלם בתנור בקלי קלות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 417 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הירקות והעוף
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (875 גרם)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
  • שום - ראש
    שיניים שלמות
  • כרע עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • הרוטב
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • רוטב סויה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • דבש - 1/3 כוס - סה"כ (114 גרם)
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • שום - 3 שיניים
    כתושות
  • לזילוף מעל
  • דבש - כף (22 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים (אבל לא מדי), ומועכים אותם בעזרת כוס לתחתית תבנית האפייה בה עושים שימוש.
  • 2 מפזרים את הבצל, הפטריות, שיני השום השלמות וכרעי העוף.
  • 3 מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, מוזגים לתבנית ומזלפים עוד מעט דבש מעל העוף.
  • 4 מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ומכניסים לכשעה לתנור בחום של 200 מעלות. לאחר כשעה, מסירים את הכיסוי ונותנים לעוף להשחים עוד כ- 20-30 דקות נוספות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

יש להשתמש בכרעי עוף רגילים (במצרכים מצוין המשקל לחלקים אכילים בלבד לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון). שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של נופר!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)581139
חלבונים (גרם)40.57 9.74
פחמימות (גרם)6315
מתוכן סוכרים (גרם)23.65 5.68
שומנים (גרם)19.33 4.64
מתוכם שומן רווי (גרם)2.76 0.66
כולסטרול (מ"ג)109.28 26.23
נתרן (מ"ג)876.61210.39
סיבים תזונתיים (גרם)5.14 1.23
מים (גרם)279.6367.11
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)22.635.43
ויטמין B (מ"ג)16.023.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.490.12
ויטמין B3 (מ"ג)10.982.64
ויטמין B5 (מ"ג)3.010.72
ויטמין B6 (מ"ג)1.210.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)66.6916.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.40.1
ויטמין C (מ"ג)23.175.56
ויטמין D (מק"ג)0.330.08
ויטמין E (מ"ג)0.40.1
ויטמין K (מק"ג)7.831.88
סידן (מ"ג)80.0219.2
ברזל (מ"ג)4.241.02
מגנזיום (מ"ג)83.7920.11
זרחן (מ"ג)392.4294.18
אבץ (מ"ג)4.911.18
אשלגן (מ"ג)1,359326.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.840.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.470.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.220.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.850.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 15.1% 31.7% 49.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.