דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 184 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות, מבשלים וממליחים קלות.
  • 2 במחבת עם מעט שמן מניחים את פרוסות תפוחי האדמה ומטגנים להשחמה.
  • 3 הופכים לצד השני.
  • 4 טורפים את הביצים עם תבלינים ומעט מים או חלב.
  • 5 שופכים על תפוחי האדמה, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית.
  • 6 כשהחביתה מתייצבת, מוציאים אותה לצלחת גדולה והופכים למחבת כשהצד המוכן כלפי מעלה.
  • 7 לאחר כ- 3 דקות מוציאים לצלחת גדולה, חותחים למשולשים ומגישים מיד.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין פרוסות תפוחי אדמה במיקרוגל. אחרי שטורפים את הביצים ניתן להוסיף גבינה צהובה, מלוחה מגוררת, שמיר או פטרוזיליה קצוצים, בצל ירוק חתוך קטן וכו`. בנוסף, ניתן להכין עם פרוסות תפוחי אדמה דקות (ללא צורך בבישול מוקדם) ולטגן ישר.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)278151
חלבונים (גרם)10.67 5.79
פחמימות (גרם)2313
מתוכן סוכרים (גרם)1.49 0.81
שומנים (גרם)16.05 8.71
מתוכם שומן רווי (גרם)3.18 1.72
כולסטרול (מ"ג)292.48 158.67
נתרן (מ"ג)394.65214.1
סיבים תזונתיים (גרם)2.07 1.12
מים (גרם)131.5471.36
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)126.7568.76
ויטמין B (מ"ג)4.062.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.19
ויטמין B3 (מ"ג)1.530.83
ויטמין B5 (מ"ג)1.570.85
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.823.22
ויטמין B12 (מק"ג)0.890.48
ויטמין C (מ"ג)8.374.54
ויטמין D (מק"ג)0.590.32
ויטמין E (מ"ג)0.790.43
ויטמין K (מק"ג)6.223.38
סידן (מ"ג)47.6625.86
ברזל (מ"ג)1.680.91
מגנזיום (מ"ג)31.1816.92
זרחן (מ"ג)178.4896.82
אבץ (מ"ג)1.080.58
אשלגן (מ"ג)465.78252.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.750.95
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.540.83
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.072.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.822.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 30.9% 20.5% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.