דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עדשים אדומות
מרק עדשים אדומות
מרק עדשים אדומות
מרק עדשים אדומות חורפי

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב את העדשים ומסננים.
  • 2 בסיר מטגנים במעט שמן עד להזהבה כרישה חתוכה לטבעות ומוסיפים גזר חתוך לקוביות קטנות. מערבבים ומטגנים יחד כמה דקות.
  • 3 מוסיפים עדשים אדומות מסוננות ומערבבים.
  • 4 מוסיפים מים, אבקת קארי וכורכום, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה בין 40 דקות לשעה, או עד שהעדשים והכרישה רכות לגמרי. מרקם המרק לא אמור להיות נוזלי אלא דייסתי.
  • 5 מעבירים את המרק המוכן למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים בשאר התבלינים ומערבבים עוד קצת. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול לפי הטעם.
  • 6 מגישים מיד בתוספת בצל ירוק, עירית או כל תוספת אחרת שאוהבים, למשל חתיכות סלמון כבוש כמו בתמונה.
  • 7 הרי לכם מרק עדשים אדומות טעים ביותר - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם רוצים מרק פרווה אפשר להחליף את השמנת לבישול בכמות זהה של חלב קוקוס.
  • 2 תרגישו חופשיים לשחק עם התבלינים, אבל אני ממליצה לא לדלג על אבקת קארי וכמון. הם נותנים למרק טעם מיוחד מאוד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את חתיכות הסלמון הכבוש.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)201105
חלבונים (גרם)9.28 4.82
פחמימות (גרם)2613
מתוכן סוכרים (גרם)2.6 1.35
שומנים (גרם)7.2 3.74
מתוכם שומן רווי (גרם)0.36 0.19
כולסטרול (מ"ג)6 3.12
נתרן (מ"ג)1,790929.13
סיבים תזונתיים (גרם)5.6 2.91
מים (גרם)82.7942.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)414.55215.24
ויטמין B (מ"ג)0.830.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.450.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.4410.61
ויטמין C (מ"ג)4.532.35
ויטמין E (מ"ג)0.850.44
ויטמין K (מק"ג)27.8614.47
סידן (מ"ג)55.2628.69
ברזל (מ"ג)1.130.59
מגנזיום (מ"ג)14.167.35
זרחן (מ"ג)26.3513.68
אבץ (מ"ג)0.190.1
אשלגן (מ"ג)182.494.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.8% 15.1% 19.5% 53.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה