דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסיגרים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פילו במילוי בשר טלה טחון ופירות יבשים
  • 1 במחבת גדולה מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן עד להזהבה, מוסיפים את בשר הטלה הקצוץ ומערבבים היטב עד לקבלת צבע שזוף. הבשר משנה את צבעו האדום בהדרגה לצבע שזוף יותר - התהליך נמשך כ- 10 דקות. מוסיפים את התבלינים ומצננים.
  • 2 במקביל על מחבת ללא שמן קולים את הצנוברים עד להזהבה קלה במשך כ- 3 דקות, מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים היטב.
  • 3 מחברים בין שתי התערובות על ידי ערבוב, ומניחים לקירור של כ- 10 דקות. בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 4 מערבבים יחד את שמן הזית ושמן הקנולה (בערך כפית שמן לכל סיגר). על גבי משטח עבודה נקי פורסים 2 עלים של בצק פילו, טובלים קלות קצה מברשת בשמן ומברישים היטב.
  • 5 מחלקים את עלה הפילו לשלושה חלקים שווים לאורך, במרכז כל עלה מניחים כף מתערובת בשר הטלה, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת סיגר.
  • 6 מניחים את הסיגרים על גבי תבנית עם נייר אפייה, בוזקים מעל את השומשום השחור לקישוט לפי הטעם ואופים בתנור החם למשך כ- 25 דקות.
  • 7 נהוג להגיש את עלי הפילו על מצע של עלים ירוקים טריים בליווי רוטב יין אדום מצומצם היטב.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: חשוב להצטייד במברשת טובה (מומלץ מברשת סיליקון).

מתכון מנצח למנת ביניים. מתאים לארוחות החג ואהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 25.1% 16.5% 54.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב