דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 659 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להשרות במשך הלילה את האפונה במים. לשפוך את המים, לשטוף היטב ולסנן.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ בכף השמן עד שמזהיב.
  • 3 להוסיף את הגזרים החתוכים לקוביות קטנות לבצל ולאדות מספר דקות.
  • 4 להוסיף את תפו"א החתוכים לקוביות קטנות ולאדות עוד מספר דקות. ניתן להוסיף את התבלינים.
  • 5 להוסיף את האפונה, עשבי התיבול והמים, ולהביא לרתיחה.
  • 6 להנמיך את האש ולבשל במשך שעה כאשר המכסה סגור.
  • 7 במהלך הבישול לבחוש מספר פעמים. לבדוק האם יש צורך להוסיף עוד נוזלים למרק.
  • 8 לאחר שעת בישול, בודקים האם האפונה ותפו"א רכים. אם כן, ניתן לכבות את האש.
  • 9 לאחר שהתערובת התקררה מעט, ניתן לרסק באופן ידני או בבלנדר וליצור תערובת אחידה למרק.
  • 10 ניתן לקשט בעוד מספר עלי נענע ולהגיש.
  • 11 בתיאבון חיוך

מרק נהדר, טעים, קל להכנה, כתחליף לארוחה מלאה. מכיל שילוב של דגן עם קטנית, המהווים חלבון מלא. עשיר בויטמינים ומינרלים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לירון פז

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24137
חלבונים (גרם)9.58 1.45
פחמימות (גרם)437
מתוכן סוכרים (גרם)11.21 1.7
שומנים (גרם)4.83 0.73
מתוכם שומן רווי (גרם)0.68 0.1
כולסטרול (מ"ג)0.32 0.05
נתרן (מ"ג)523.6879.42
סיבים תזונתיים (גרם)11.19 1.7
מים (גרם)596.9490.53
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)597.1890.56
ויטמין B (מ"ג)6.040.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.410.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.04
ויטמין B3 (מ"ג)3.880.59
ויטמין B5 (מ"ג)0.730.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.620.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)138.821.05
ויטמין C (מ"ג)61.559.33
ויטמין E (מ"ג)1.660.25
ויטמין K (מק"ג)466.1970.7
סידן (מ"ג)138.8221.05
ברזל (מ"ג)5.810.88
מגנזיום (מ"ג)90.3513.7
זרחן (מ"ג)227.8634.56
אבץ (מ"ג)2.180.33
אשלגן (מ"ג)978.42148.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.280.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.260.19

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.4% 7.1% 14% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.