דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

1.99 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים מים, מחצית מהקמח ושמרים לעיסה, מכסים במטלית לחה לשעתיים.
  • 2 כעבור שעתיים מוסיפים את יתרת הקמח, הסוכר, המלח ו- 3 כפות שמן הזית, מערבבים היטב 8-10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • 3 משמנים קערה גדולה, מכניסים את הבצק ומכסים לשעה במגבת לחה.
  • 4 בינתיים קוצצים את הפלפלים לרצועות קצרות, מקפיצים דקותיים במחבת על להבה גדולה ומצננים.
  • 5 מפוררים את גבינת הפטה גס. מכינים תערובת זעתר עם או ללא שומשום קלוי.
  • 6 לאחר שעה משטחים בידיים את הבצק על משטח מקומח קלות ומקפלים פעמיים את הקצוות פנימה, תנועה של סגירת ספר - פעם עברית - מימין למרכז ומרדדים, ופעם אנגלית - משמאל למרכז ומרדדים לשני ס"מ בגובה 25/35.
  • 7 קורצים כ- 6 עיגוליםבקוטר 8 ס"מ ומכסים בניילון נצמד לשעה.
  • 8 במרכז כל עיגול משקיעים אגרוף ליצירת גומחה(זהירות לא לצאת מהצד השני) עם גבשושיות. לתוך הגומחה מכניסים את הפלפלים שהצטננו, מעליהם מפוררים את פירורי פטה ומעליה את הזעתר.
  • 9 מברישים את השוליים ברבע כוס שמן מתובל (טימין וזעתר או בזיליקום ושום).
  • 10 בתבנית כבדה יצוקה אופים במשך 6 דקות בחום 220 מעלות.
  • 11 מנמיכים ל- 190 ואופים עוד כ- 12 דקות.
  • 12 כשמוכן, להוציא ומיד בעודן לוהטות, להבריש בשמן מתובל את שולי הבצק.
  • 13 מתענגים ובתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)3,904196
חלבונים (גרם)103.71 5.2
פחמימות (גרם)59930
מתוכן סוכרים (גרם)13.5 0.68
שומנים (גרם)120.99 6.07
מתוכם שומן רווי (גרם)29.25 1.47
כולסטרול (מ"ג)72 3.61
נתרן (מ"ג)12,381620.89
סיבים תזונתיים (גרם)12.13 0.61
מים (גרם)445.3122.33
ויטמין A (מק"ג)338.1716.96
ויטמין B (מ"ג)12.020.6
ויטמין B1 (מ"ג)3.590.18
ויטמין B2 (מ"ג)2.050.1
ויטמין B3 (מ"ג)4.330.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.550.03
ויטמין B6 (מ"ג)1.380.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)403.5320.24
ויטמין C (מ"ג)708.9935.56
ויטמין E (מ"ג)3.940.2
ויטמין K (מק"ג)24,9141,249
סידן (מ"ג)1,30165.25
ברזל (מ"ג)27.511.38
מגנזיום (מ"ג)180.869.07
זרחן (מ"ג)975.6948.93
אבץ (מ"ג)3.050.15
אשלגן (מ"ג)1,04052.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)7.150.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.170.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)6.970.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.850.29
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.780.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 14.5% 12.4% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה