דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

1.99 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פוקצ`ינות
  • 1 מערבבים מים, מחצית מהקמח ושמרים לעיסה, מכסים במטלית לחה לשעתיים.
  • 2 כעבור שעתיים מוסיפים את יתרת הקמח, הסוכר, המלח ו- 3 כפות שמן הזית, מערבבים היטב 8-10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • 3 משמנים קערה גדולה, מכניסים את הבצק ומכסים לשעה במגבת לחה.
  • 4 בינתיים קוצצים את הפלפלים לרצועות קצרות, מקפיצים דקותיים במחבת על להבה גדולה ומצננים.
  • 5 מפוררים את גבינת הפטה גס. מכינים תערובת זעתר עם או ללא שומשום קלוי.
  • 6 לאחר שעה משטחים בידיים את הבצק על משטח מקומח קלות ומקפלים פעמיים את הקצוות פנימה, תנועה של סגירת ספר - פעם עברית - מימין למרכז ומרדדים, ופעם אנגלית - משמאל למרכז ומרדדים לשני ס"מ בגובה 25/35.
  • 7 קורצים כ- 6 עיגוליםבקוטר 8 ס"מ ומכסים בניילון נצמד לשעה.
  • 8 במרכז כל עיגול משקיעים אגרוף ליצירת גומחה(זהירות לא לצאת מהצד השני) עם גבשושיות. לתוך הגומחה מכניסים את הפלפלים שהצטננו, מעליהם מפוררים את פירורי פטה ומעליה את הזעתר.
  • 9 מברישים את השוליים ברבע כוס שמן מתובל (טימין וזעתר או בזיליקום ושום).
  • 10 בתבנית כבדה יצוקה אופים במשך 6 דקות בחום 220 מעלות.
  • 11 מנמיכים ל- 190 ואופים עוד כ- 12 דקות.
  • 12 כשמוכן, להוציא ומיד בעודן לוהטות, להבריש בשמן מתובל את שולי הבצק.
  • 13 מתענגים ובתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 14.5% 12.4% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב