דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צלי כתף בקר נהדר

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 417 גרם למנה\יחידה (10 מנות)

  • כתף בקר - 2 ק"ג
    פרוס לפרוסות 2
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל יבש אדום
  • שום - 4 שיניים
  • תימין - 3 גבעולים - סה"כ (3 גרם)
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • לפת - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (720 גרם)
  • סלק - יחידה (120 גרם)
  • גרידת תפוז - 1/2 יחידה - סה"כ (18 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
  • קינמון - כפית שטוחה
  • יין אדום - בקבוק זכוכית (750 מ"ל)
  • רוזמרין - 2 כפות - סה"כ (10 גרם)
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • פלפל אדום יבש גרוס - יחידה אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן קלות את פרוסות כתף הבקר במעט שמן עד להשחמה.
  • 2 להניח מסודר מעל הירקות (חתוכים לקוביות בינוניות), בתבנית גדולה.
  • 3 לצקת מעל את היין, לשים בתוך הנוזלים את גרידת חצי התפוז, לכסות ולאפות מכוסה שעה וחצי בחום בינוני.
  • 4 אם חסרים נוזלים להוסיף קצת מים רותחים.
  • 5 כעבור שעה וחצי עד שעתיים הבשר רך.
  • 6 להגשה: לסדר את הבשר, לזרות מעל רוזמרין קצוץ ופלפל אדום גרוס. אפשר גם טיפת צ`ילי יבש. את הרוטב והירקות אני נוהגת להגיש בנפרד.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)487117
חלבונים (גרם)53.94 12.93
פחמימות (גרם)113
מתוכן סוכרים (גרם)5 1.2
שומנים (גרם)18.41 4.41
מתוכם שומן רווי (גרם)5.98 1.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.550.13
כולסטרול (מ"ג)156 37.4
נתרן (מ"ג)160.3738.45
סיבים תזונתיים (גרם)3.72 0.89
מים (גרם)255.461.23
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)315.1675.56
ויטמין B (מ"ג)15.243.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.590.14
ויטמין B3 (מ"ג)11.022.64
ויטמין B5 (מ"ג)1.970.47
ויטמין B6 (מ"ג)1.380.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)41.339.91
ויטמין B12 (מק"ג)10.322.47
ויטמין C (מ"ג)15.143.63
ויטמין E (מ"ג)0.910.22
ויטמין K (מק"ג)5.551.33
סידן (מ"ג)65.2915.65
ברזל (מ"ג)5.921.42
מגנזיום (מ"ג)67.8716.27
זרחן (מ"ג)496118.92
אבץ (מ"ג)10.812.59
אשלגן (מ"ג)1,017243.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 21.1% 61.8% 12.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה