דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כיף כל כך לאכול בחורף

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 236 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים מעט את הסוכר עד לקבלת קרמל עדין. מוסיפים את הבצל הסגול, שיני השום, שורש הפטרוזיליה, הפלפל האדום והקבנוסים (מקל וחצי קבנוס בצל ומקל וחצי קבנוס שום).
  • 2 מוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות והפלפל השחור, מקפיצים בסיר ומוסיפים את השעועית האדומה (השתמשתי בשעועית אדומה קפואה מהזן הצומח במקפיאי המרכולים. אם משתמשים בשעועית יבשה אז משרים לילה עם חצי כפית סודה לשתייה ומבשלים כחצי שעה במים רותחים. אחר כך מסירים את הקצף המצטבר למעלה).
  • 3 מערבבים בזהירות ומוסיפים מעל את העגבניות המרוסקות. ממלאים את הקופסה הריקה של העגבניות המרוסקות עוד 3 פעמים במים ומוזגים לסיר. מוסיפים את אבקת מרק העוף, הקימל (קמצוץ - לא יותר. מדובר על זרעי קימל שלמים ולא טחונים, הם מתרככים בבישול. למי שזה מפריע לו יכול להשתמש בקימל טחון אך פחות מומלץ) והצ`ילי הגרוס.
  • 4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות ברתיחה עדינה בסיר מכוסה חלקית. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקות עד לצמצום הנוזלים. בודקים טעמים ומתקנים תיבול. מתקבל מרק שעועית אדומה מפנק וטעים!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגשה - תערובת של צ`ילי ופטרוזיליה יבשים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)384163
חלבונים (גרם)20.11 8.52
פחמימות (גרם)5624
מתוכן סוכרים (גרם)1.73 0.73
שומנים (גרם)9.86 4.18
מתוכם שומן רווי (גרם)2.32 0.99
כולסטרול (מ"ג)13.51 5.72
נתרן (מ"ג)747.59316.78
סיבים תזונתיים (גרם)10.76 4.56
מים (גרם)36.3115.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)94.6440.1
ויטמין B (מ"ג)0.850.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.450.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.15.55
ויטמין C (מ"ג)70.2829.78
ויטמין E (מ"ג)0.880.37
ויטמין K (מק"ג)84.6935.89
סידן (מ"ג)25.4610.79
ברזל (מ"ג)0.950.4
מגנזיום (מ"ג)10.574.48
זרחן (מ"ג)25.7410.91
אבץ (מ"ג)0.230.1
אשלגן (מ"ג)144.4661.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.1% 10.2% 20.8% 57.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה