דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה (8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
לוביה עם בשר כתף של סבתא לילי
כתף בקר עם לוביה
  • 1 לוביה - בעונה (סביב ראש השנה) קונים לוביה טריה ומקלפים. לא בעונה - קונים לוביה יבשה (כמו שעועית לבנה). הלוביה הטריה בעלת טעם עשיר יותר מהיבשה. לכן, מומלץ לקנות בעונה כמות גדולה, לקלף ולהקפיא במנות קטנות בשקיות.
  • 2 חותכים קילו כתף בקר רזה לקוביות גדולות.
  • 3 מבשלים את קוביות הבשר בסיר עם מים עד לרתיחה ואז מחליפים את המים. חשוב! לא "סוגרים" את הבשר שמא יתייבש.
  • 4 מוסיפים את הלוביה. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל אנגלי (עדיף בשלמותו ולא טחון) ומספר עלי דפנה.
  • 5 מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים. מדי פעם יש להוסיף מעט מים.
  • 6 בתיאבון.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 16.7% 64.6% 14.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב