דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נהדר של כרובית וטחינה משומשום מלא

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 453 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר גדול להרתיח מים (כמה שצריך) ולהוסיף מלח וכורכום.
  • 2 עם הרתיחה להכניס את הכרובית עם התפרחת למטה ל- 5 דקות.
  • 3 לסנן, לקרר, לחלק לפרחים בינוניים ולשים בתבנית בשכבה אחת.
  • 4 לזלף טחינה מעל ולאפות 15 דקות במרכז התנור ועוד 5 דקות גריל להשחמה.
  • 5 להוציא, לשים מעל את הירק הקצוץ דק, זירזוף מיץ לימון ומלח ופלפל לפי הטעם. להשהות 10 דקות לפני ההגשה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14231
חלבונים (גרם)8.14 1.8
פחמימות (גרם)133
מתוכן סוכרים (גרם)5.66 1.25
שומנים (גרם)7.98 1.76
מתוכם שומן רווי (גרם)1.47 0.32
נתרן (מ"ג)196.4943.39
סיבים תזונתיים (גרם)7.11 1.57
מים (גרם)419.2192.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)18.94.17
ויטמין B (מ"ג)3.510.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.210.27
ויטמין B5 (מ"ג)1.410.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)125.3227.67
ויטמין C (מ"ג)125.827.78
ויטמין E (מ"ג)0.280.06
ויטמין K (מק"ג)8418.55
סידן (מ"ג)188.4641.62
ברזל (מ"ג)2.520.56
מגנזיום (מ"ג)69.7215.4
זרחן (מ"ג)175.6738.79
אבץ (מ"ג)1.30.29
אשלגן (מ"ג)433.3495.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.610.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.460.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.5% 21.9% 22.3% 36.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.