דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 401 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
לזניה בשרית
לזניה עם בשר בקר טחון ורוטב עגבניות
  • הכנת הבשר:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן מעט.
  • 3 להוסיף את הבשר הטחון, המלח והפלפל השחור, להמשיך לטגן ולפורר את הבשר תוך כדי בעזרת מזלג עד שהבשר משנה את צבעו.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן.
  • 2 להוסיף את שאר המצרכים (מלבד המים והקמח).
  • 3 להמשיך לבשל, להוסיף כוס מים וב- 3/4 כוס המים שנותרה להוסיף את הקמח, לערבב היטב וליצוק לסיר.
  • 4 לערבב היטב ולהסיר מהאש.
  • הרכבת הלזניה:
  • 1 למרוח שכבה ראשונה מהרוטב על התבנית.
  • 2 להניח על הרוטב דפי לזניה.
  • 3 מעל דפי הלזניה להניח ממלית הבשר, לאחר מכן מהרוטב וכך להמשיך הלאה (לדאוג שהשכבה האחרונה תהיה מהרוטב.
  • 4 לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, להסיר את הכיסוי ולאפות כרבע שעה נוספת.
  • 5 מתקבלת לזניה בשרית מושלמת - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מלבנית (30x25 בערך).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במידה והרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 18% 39% 39.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב