דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 340 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד להשחמה.
  • 2 לשטוף את האורז במים. לקלף את העגבניות ולקצוץ דק (מומלץ להניח במים רותחים מעט לאחר שחורצים X כדי להקל על הקילוף).
  • 3 לשים בקערה גדולה את האורז, הבשר הטחון, העגבניות הקצוצות, הבצל המטוגן, השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה, הבזיליקום היבש, רסק העגבניות, השמן, רוטב הצ`ילי המתוק, הפפריקה, הסוכר, המלח והפלפל השחור. לערבב את הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 לשטוף את הפלפלים ולהסיר את החלק העליון (המכסים - אם אתם רוצים לשמור אותם זה אפשרי כדי לכסות את הממולאים) והגרעינים. למלא את כל הפלפלים בתערובת הבשר והאורז ולהעמיד אותם בסיר סוטאז` שטוח.
  • 5 לערבב ביחד את המים הרותחים, רסק העגבניות, הסוכר, הפפריקה, המלח והפלפל שחור. לצקת מעל הפלפלים הממולאים בסיר (להוסיף עוד מים לפי הצורך).
  • 6 לבשל כשעה ומדי פעם למזוג מהרוטב על הפלפלים.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף בסיר תפוחי אדמה שלמים ומקולפים. אפשר להשתמש בצבעים שונים של פלפלים, בצל, קישוא וכרוב.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להשתמש באורז מלא, ולהחליף את הבקר לרזה יותר - ניתן לטחון כתף או פילה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23569
חלבונים (גרם)7.97 2.35
פחמימות (גרם)278
מתוכן סוכרים (גרם)7.92 2.33
שומנים (גרם)10.77 3.17
מתוכם שומן רווי (גרם)2.03 0.6
כולסטרול (מ"ג)17 5
נתרן (מ"ג)476.72140.21
סיבים תזונתיים (גרם)4.14 1.22
מים (גרם)253.6174.59
ליקופן (מ"ג)0.890.26
ויטמין A (מק"ג)204.2260.06
ויטמין B (מ"ג)4.051.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.610.77
ויטמין B5 (מ"ג)0.580.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.530.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)67.719.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.540.16
ויטמין C (מ"ג)150.4944.26
ויטמין E (מ"ג)2.170.64
ויטמין K (מק"ג)43.9812.93
סידן (מ"ג)44.6313.13
ברזל (מ"ג)1.670.49
מגנזיום (מ"ג)30.188.88
זרחן (מ"ג)97.3528.63
אבץ (מ"ג)1.610.47
אשלגן (מ"ג)481.35141.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.3% 21.7% 16.1% 53.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.