דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • אופן הכנת המילוי:
  • 1 לערבב בקערה עמוקה אורז מבושל, בשר בקר טחון וכף שמן.
  • 2 להוסיף נבטים, פטרוזיליה ומחצית מכמות התבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה מתוקה ולערבב היטב.
  • אופן ההכנה:
  • 1 לבשל אורז עם שתי כוסות מים, להרתיח כרבע שעה עד לריכוך ולקרר.
  • 2 לטגן את הנבטים במחבת עם מעט שמן, לקלות מספר דקות להשחמה קלה ולהוציא לכלי יבש.
  • 3 להסיר את ראשי הפלפלים (בצד הגבעול), לשטוף את הפלפלים ולייבש.
  • 4 לחלק את המלית לשבע יחידות, לעבד קצת עם היד ולמלא כל פלפל בתערובת המילוי.
  • 5 לחמם במחבת שמן ולהשחים כל פלפל משני צדדיו.
  • 6 לרפד תחתית של סיר בפרוסות עגבניה ובצל, לסגור כל פלפל בכובעון שלו ולסדר את הפלפלים אחד על יד השני לאורכם (הכובעונים כלפי מעלה).
  • 7 להכין רוטב ממים פושרים, רסק עגבניות, שום כתוש, אבקת מרק עוף, מיץ לימון, סוכר, ומחצית התבלינים שנותרה: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון. לבחוש היטב ולצקת על הפלפלים.
  • 8 לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה מספר דקות, להנמיך את האש ולהעביר לאש נמוכה יותר לבישול איטי כשעה עד שעה וחצי.
  • הערה: לבדוק מדי פעם את המים ולהוסיף במידת הצורך.
  • 9 להגיש חם.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)27872
חלבונים (גרם)19.35 5.01
פחמימות (גרם)349
מתוכן סוכרים (גרם)13.97 3.62
שומנים (גרם)8.48 2.19
מתוכם שומן רווי (גרם)2.05 0.53
כולסטרול (מ"ג)43.66 11.31
נתרן (מ"ג)1,260326.35
סיבים תזונתיים (גרם)3.87 1
מים (גרם)292.5975.77
ליקופן (מ"ג)1.490.39
ויטמין A (מק"ג)110.328.56
ויטמין B (מ"ג)6.71.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.751.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.70.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.80.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)65.4816.96
ויטמין B12 (מק"ג)1.410.37
ויטמין C (מ"ג)162.8742.18
ויטמין E (מ"ג)1.450.38
ויטמין K (מק"ג)253.1565.56
סידן (מ"ג)66.6117.25
ברזל (מ"ג)4.051.05
מגנזיום (מ"ג)53.7113.91
זרחן (מ"ג)200.1751.84
אבץ (מ"ג)4.261.1
אשלגן (מ"ג)763.24197.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 13% 29.7% 51.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה