דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר - 2 כפיות גדושות - סה"כ (14 גרם)
  • דבש - 1/4 צנצנת זכוכית - סה"כ (25 גרם)
  • אבקת אפיה - שקית (10 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
  • Mazola בטעם טבעי - 0.8 קופסת פלסטיק - סה"כ (200 גרם)
    או חמאה באותה כמות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ג`חנון
ג`חנון ביתי בריא יותר
  • 1 לשים בקערה גדולה את הקמח, לאחר מכן להוסיף את המלח, הסוכר, הדבש ואבקת האפייה, ולערבב.
  • 2 להוסיף את המים. בתחילה כוס אחת ואח"כ בהדרגה את השאר, אם יש צורך להוסיף עוד מים, עד שהבצק לא נדבק לידיים.
  • 3 מניחים את עיסת הבצק בצד לחצי שעה.
  • 4 מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של פינג פונג ומשמנים מעט עם המזולה או עם שמן זית את משטח העבודה.
  • 5 משטחים עם מערוך את הכדורים ויוצרים מעין מלבן.
  • 6 מורחים על כל מלבן מרגרינה, כך שכל המלבן משוח במרגרינה.
  • 7 מקפלים את הבצק משני צדדיו ומגלגלים כמו רוגלך.
  • 8 מרפדים סיר של ג`חנון בפרוסות לחם דקות, מעל שמים נייר פרגמנט ומעל מניחים את כל הג`חנונים.
  • 9 שמים את הסיר על פלטת שבת לכ- 10 שעות (אפשר גם בתנור: חצי שעה ראשונה על 200 מעלות ולאחר מכן למשך הלילה בחום של 100 מעלות). לבדוק את הג`חנון מוקדם בבוקר כדי לא לשרוף.
  • 10 להגיש חם עם ביצה קשה + רסק עגבניות + סחוג.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: פלטת שבת.

המתכון הינו עבור הג`חנון בלבד - ללא התייחסות לביצים הקשות, רסק העגבניות והסחוג. זמן ההכנה לא כולל כמובן את החימום על פלטת שבת/בתנור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 13.1% 10.5% 76.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב