דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 935 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החציל לקוביות בינוניות, לזרות מעט מלח ולהשאיר כחצי שעה במסננת להוצאת הנוזלים.
  • 2 לשטוף, לייבש ולטגן במחבת עם שמן קנולה לטיגון כמספר דקות עד להשחמה בינונית (לא לחרוך) מכל צידי קוביות החציל.
  • 3 לחתוך את האבוקדו לפרוסות ולסדר בשני צידיה של צלחת הגשה נאה.
  • 4 במרכז הצלחת לשים את קוביות החציל, לאחר שספגנו מהן את עודפי השמן המיותרים.
  • 5 לחתוך מלפפון לשניים (אפשר בצורת זיגזג - כדי ליצור קישוט נאה) ולהניח משני צידי הצלחת.
  • 6 לחתוך כל פרוסת לימון בחתך עד לחציה, לקפל (ראה תמונה) ולהניח על הירקות שבצלחת.
  • 7 לפזר מעל הירקות גם מספר עגבניות שרי, גמבה חתוכה ועלי פטרוזיליה שטופים ונקיים.
  • 8 לתבל בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  • 9 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל - כעשרים דקות (כולל טיגון) + חצי שעה זמן השהייה של החצילים במלח.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)51455
חלבונים (גרם)9.42 1.01
פחמימות (גרם)556
מתוכן סוכרים (גרם)21.5 2.3
שומנים (גרם)35.32 3.78
מתוכם שומן רווי (גרם)3.89 0.42
נתרן (מ"ג)1,789191.33
סיבים תזונתיים (גרם)20.71 2.22
מים (גרם)823.7688.1
ליקופן (מ"ג)11.841.27
ויטמין A (מק"ג)356.0638.08
ויטמין B (מ"ג)10.441.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.450.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.04
ויטמין B3 (מ"ג)6.170.66
ויטמין B5 (מ"ג)2.260.24
ויטמין B6 (מ"ג)1.010.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)215.7623.08
ויטמין C (מ"ג)216.4223.15
ויטמין E (מ"ג)5.980.64
ויטמין K (מק"ג)317.633.97
סידן (מ"ג)144.2415.43
ברזל (מ"ג)4.190.45
מגנזיום (מ"ג)124.813.35
זרחן (מ"ג)227.0724.29
אבץ (מ"ג)2.020.22
אשלגן (מ"ג)2,107225.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.260.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.060.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.770.94
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.120.87

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.3% 29.4% 7.9% 45.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.82 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה