דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (לחמניות קטנות)

  • שמרים יבשים -  כפות - סה"כ (17 גרם)
    או 25 גרם שמרים טריים
  • מים - 3/4 כוס קטנה - סה"כ (150 מ"ל)
    מים פושרים מעורבבים עם החלב
  • חלב - 3/4 כוס קטנה - סה"כ (150 מ"ל)
    חלב רגיל/סויה מעורבב עם המים
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • תערובת קמח ללחם - 3/4 כוס - סה"כ (116 גרם)
  • קמח קונדיטור -  כוסות - סה"כ (233 גרם)
  • קמח אורז מלא - 3/4 כוס - סה"כ (116 גרם)
  • טחינה גולמית - כף (15 גרם)
    או 1/4 כפית טחינת גרעיני דלעת
  • חמאה - 3/4 אריזת נייר - סה"כ (75 גרם)
    או מרגרינה
  • ביצה - 3 Medium
  • סיבים דקים - כף אחת

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות אמריקאיות ללא גלוטן
  • 1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמחים (סה"כ כ- 600 גרם קמחים) והסיבים, יוצרים גומה, שמים בה את השמרים, הסוכר וכחצי כוס מהנוזל הפושר (המים עם החלב - ניתן להשתמש בחלב רגיל או סויה).
  • 2 בכוס מערבבים היטב את הטחינה עם חצי כוס מהנוזל הפושר ומוסיפים לקערה.
  • 3 מוסיפים שתי ביצים טרופות.
  • 4 לשים במיקסר עם וו לישה לבצק אחיד, חלק ומעט דביק. מוסיפים נוזל או קמח לפי הצורך.
  • 5 מכסים עם שקית ניילון, מניחים על כרית חימום ומתפיחים כ- 40 דקות עד שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 6 בידיים מקומחות לשים את הבצק התפוח, במידת הצורך מוסיפים קונדיטור עד שמקבלים בצק שאינו דביק.
  • 7 קורצים 20 חתיכות, יוצרים מהם כדורים.
  • 8 בידיים מקומחות, יוצרים גליל שמנמן מכל כדור ומשטחים אותו על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 5 ס"מ על 9 ס"מ.
  • 9 עושים חריץ בעזרת הצד הקהה של סכין קרוב לקו האמצע.
  • 10 ממיסים בקערית את החמאה או המרגרינה ומברישים על הבצק המשוטח.
  • 11 מקפלים את החלק הקצר מעל החלק השני.
  • 12 משטחים במקצת את הקצה הסגור על ידי לחיצה עם האצבע.
  • 13 השוליים האחרים נשארים פתוחים.
  • 14 ממשיכים בדרך זו עם כל כדורי הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 15 מברישים על הלחמניות שבתבנית את שארית החמאה/מרגרינה המומסת ומשאירים להתפחה, רצוי מעל כרית חימום, לכ- 20 דקות.
  • 16 מברישים ביצה טרופה עם כף מים ואופים בחום של 190 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 15 דקות עד שהלחמניות משחימות.
  • 17 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
נוצר "כיס" פתוח בלי להפריד לשני חצאים, שניתן למלא במה שאוהבים. כמו כל מאפה שמרים, את מה שנשאר שומרים עטוף היטב במקפיא. אפשר להשתמש רק במים פושרים ללא חלב.

מידת הכוס שלי - 240 גרם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 19.5% 9% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב