דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 177 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקובות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת המעטפת: לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך, לקלף, למעוך כמו לפירה, להוסיף את הקמח, קמח תפוחי האדמה והמלח, ולהניח בצד.
  • 2 הכנת המלית: לקצוץ את הבצלים ולטגן בשמן. לקצוץ דק את חזה העוף (אפשר להשתמש בחזה עוף טחון), להוסיף לבצל המטוגן ולהמשיך לטגן עד שחזה העוף משנה את צבעו. להוסיף את המלח, הפלפל השחור והבהרט, ולהמשיך לטגן עוד דקה. להסיר מהאש, לקרר, להוסיף את הצימוקים ולערבב.
  • 3 להכין קערה עם מים כדי לטבול את הידיים לפני הכנת הקובות - כדי שהן לא תידבקנה לידיים.
  • 4 לקחת ממעטפת תפוחי האדמה כדור בגודל בינוני, לשטח על כף היד, למלא בערך כף מהמלית ולסגור לכדור שטוח. כך להכין את כל הקובות ולהניח בצד.
  • 5 לחמם שמן במחבת גדולה ושטוחה (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן).
  • 6 לצפות את הקובות בפירורי הלחם (לא חובה) ולטגן משני הצדדים. מתקבלת קובה פתתה עיראקית מושלמת.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף פטרוזיליה למצרכי המלית.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. ייתכן צורך בכמות גדולה יותר של שמן (1/2 כוס לפי הצורך). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)246139
חלבונים (גרם)11.68 6.6
פחמימות (גרם)2917
מתוכן סוכרים (גרם)4.02 2.27
שומנים (גרם)9.55 5.39
מתוכם שומן רווי (גרם)0.91 0.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)22.83 12.89
נתרן (מ"ג)383.51216.58
סיבים תזונתיים (גרם)2.61 1.47
מים (גרם)121.3668.54
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.330.75
ויטמין B (מ"ג)6.363.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B3 (מ"ג)5.172.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.590.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.3312.61
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.09
ויטמין C (מ"ג)10.195.76
ויטמין D (מק"ג)0.050.03
ויטמין E (מ"ג)0.060.03
ויטמין K (מק"ג)3.121.76
סידן (מ"ג)20.1211.36
ברזל (מ"ג)1.10.62
מגנזיום (מ"ג)34.5319.5
זרחן (מ"ג)138.3678.14
אבץ (מ"ג)0.640.36
אשלגן (מ"ג)586.12331
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 18% 22% 55.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
קובה פתתה עיראקית
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה