דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (20-24 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת יום הולדת חגיגית
  • לעוגה:
  • 1 לשים את כל המצרכים (קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, תמצית וניל, 2 כוסות סוכר, קקאו, שמן, חלב וביצים) בקערה מלבד כוס המים הרותחים. לערבב עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  • 2 להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
  • 3 לשמן תבנית אפייה עם ספריי השמן ולצקת את הקרם. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 55 דקות.
  • 4 לצנן.
  • לסירופ:
  • 1 להרתיח את כל החומרים (כוס סוכר, כוס מים וכף מיץ לימון) כ- 20 דקות עד לסמיכות קלה.
  • 2 לצנן מעט, לחצות את העוגה לשניים, לזלף על החצי התחתון סירופ, לשים מעל את החלק העליון ולזלף שוב מסביב לעוגה.
  • לקרם:
  • 1 להקציף את כל החומרים יחד (אבקת סוכר, כף מיץ לימון, חלבון ביצה ו- 3 טיפות של צבע מאכל צהוב) כ- 10 דקות עד שמתקבל קרם חזק ואחיד.
  • 2 למרוח מעט מאוד קרם (ממש שכבה דקה) מסביב לעוגה ומעליה.
  • לציפוי:
  • 1 לרדד בצק סוכר ולסדר בצורה יפה ואחידה על העוגה.
  • 2 את הקרם שנותר לנו, לשים בשקית זילוף ולקשט מעל.
  • לקישוט:
  • 1 לסדר סוכריות גומי מסביב לעוגה (להדביק אותם בעזרת מעט קרם או שוקולד למריחה).
  • 2 להניח את כפיות השוקולד מעל הקרם ולזרות מסביב מעט סוכריות שוקולד.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה מספר 26.

הסימון התזונתי אינו כולל את כפיות השוקולד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 8% 7% 84.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב