דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סהרוני פרג לבוקר

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 33 גרם למנה\יחידה (כ- 50 סהרונים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 להכניס לקערת המיקסר את מיץ התפוזים, האשל והחלמונים ולערבל.
  • 2 להוסיף את הסוכר, השמרים והקמח ב- 2-3 פעמים, ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק נוח.
  • 3 לכסות את הבצק ולתת לו לנוח לפחות שעה.
  • הכנת המילוי:
  • 1 להרתיח בסיר את המים ביחד עם הסוכר ולבשל במשך כ- 10 דקות.
  • 2 להוסיף את החמאה, הפרג ופירורי הביסקוויטים.
  • 3 לבשל עוד 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה ולקרר. אם המילוי לא מספיק מתוק לכם - ניתן להוסיף סוכר.
  • הכנת הסהרונים:
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 לחלק את הבצק לכ- 50 חתיכות במשקל 25 גרם כל חתיכה. מי שרוצה יכול להשתמש במשקל - אני שקלתי.
  • 3 לקחת חתיכת בצק, לרדד, למלא במלית, לגלגל כמו רולדה ולסגור לצורת ירח. לעשות בצורה כזו את כל החתיכות, להניח בתבנית ולמרוח בביצה מעורבבת עם מעט שמן.
  • 4 לאפות בתנור כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב.
  • 5 לאחר הקירור לשמור בצנצנת מתאימה (ניתן לפדר באבקת סוכר).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל הסהרונים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה כולל את זמן הכנת הבצק.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)103315
חלבונים (גרם)2.41 7.39
פחמימות (גרם)1547
מתוכן סוכרים (גרם)3.73 11.43
שומנים (גרם)3.67 11.26
מתוכם שומן רווי (גרם)0.87 2.67
כולסטרול (מ"ג)13.46 41.25
נתרן (מ"ג)5.4116.57
סיבים תזונתיים (גרם)0.59 1.81
מים (גרם)6.7320.61
ויטמין A (מק"ג)4.1512.7
ויטמין B (מ"ג)0.230.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.620.22
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.06
ויטמין C (מ"ג)0.983.01
ויטמין D (מק"ג)0.060.18
ויטמין E (מ"ג)0.030.09
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)62.78192.35
ברזל (מ"ג)0.391.2
מגנזיום (מ"ג)0.150.46
זרחן (מ"ג)16.0649.19
אבץ (מ"ג)0.030.08
אשלגן (מ"ג)1.915.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 16.7% 11% 69.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.