דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות וקטניות בריא

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 587 גרם למנה\יחידה (כ- 7 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מקרמלים את הבצל עם השמן במחבת.
  • 2 מוסיפים את גרגירי החומוס ושעועית המש.
  • 3 מקרמלים ומוסיפים שאר ירקות.
  • 4 מקרמלים ומוסיפים את המים הרותחים.
  • 5 מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
  • 6 מורידים לאש קטנה. מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה לפחות.
  • 7 אפשר במקום הקטניות הנ"ל - כל קטניה אחרת שרוצים.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22538
חלבונים (גרם)8.42 1.44
פחמימות (גרם)407
מתוכן סוכרים (גרם)5.18 0.88
שומנים (גרם)4.9 0.83
מתוכם שומן רווי (גרם)0.37 0.06
נתרן (מ"ג)1,232209.94
סיבים תזונתיים (גרם)6.15 1.05
מים (גרם)168.8628.78
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)288.4249.16
ויטמין B (מ"ג)2.810.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.530.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.630.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.0510.24
ויטמין C (מ"ג)29.675.06
ויטמין E (מ"ג)0.70.12
ויטמין K (מק"ג)14.822.53
סידן (מ"ג)81.713.92
ברזל (מ"ג)2.490.42
מגנזיום (מ"ג)50.868.67
זרחן (מ"ג)104.6317.83
אבץ (מ"ג)0.780.13
אשלגן (מ"ג)599.82102.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.150.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 8.3% 14.3% 67%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.