דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי ברוקולי לימוני
פאי ברוקולי נהדר עם נגיעות לימון, צילום: יהודה סלומון
  • 1 להכנת הבצק - שמים קמח ורבע כפית מלח במיכל של מעבד המזון. מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות ו- 2 כפות גבינה (ניתן להשתמש בכל גבינה עזת טעם אחרת - הכי טוב - צ`דר אמיתית) ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית.
  • 2 מוסיפים את הביצה הטרופה וכף מים (מים לפי הצורך) וממשיכים לעבד לבצק אחיד, שמתאסף מסביב ללהבים.
  • 3 מוציאים את הבצק ממעבד המזון, לשים אותו קלות וצרים כדור.
  • 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בקוטר 35 ס"מ ומרפדים בו תבנית פאי משומנת בקוטר 26 ס"מ.
  • 5 מגלגלים את המערוך על שולי התבנית, כדי לחתוך את עודפי הבצק. דוקרים את תחתית הבצק במזלג ומהדקים אליו רדיד אלומיניום - הצד המבריק כלפי פנים (אפשר גם נייר אפייה ושעועית).
  • 6 מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
  • 7 בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מוציאים את קלתית הבצק מהמקרר לאחר 30 הדקות ואופים במשך 15 דקות בתנור.
  • 8 מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 10-5 דקות נוספות, או עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס).
  • 9 להכנת המלית - מפרידים את תפרחות הברוקולי מהגבעולים ומבשלים במי מלח (קורט) רותחים במשך 10-5 דקות, עד לריכוך הברוקולי. מסננים את הברוקולי, שוטפים במים קרים ושוב מסננים היטב. מצננים.
  • 10 מקצרים את גבעולי תפרחות הברוקולי בסכין במידת הצורך.
  • 11 קוצצים את הגבעולים לחתיכות.
  • 12 מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ בקלתית הבצק וזורים עליו 2 כפות מהגבינה המגוררת..
  • 13 מסדרים על הבצל את גבעולי הברוקולי ואת התפרחות.
  • 14 טורפים יחד שמנת חמוצה, ביצים, חלב, קליפת לימון ואבקת חרדל. יוצקים את התערובת על הברוקולי וזורים למעלה את שארית הגבינה.
  • 15 אופים בתנור בחום בינוני במשך 50 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
  • 16 בתיאבון חיוך

דנית סלומון, מתוך הספר "פשטידות בקלי קלות", הוצאת "קוראים". צילום: יהודה סלומון. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 34.1% 20.2% 42%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב