דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 378 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שוק טלה בתנור
שוק טלה מיוחד לאירועים מיוחדים
  • 1 מברישים את הפטריות בשמן זית וצולים על הגריל בחום בינוני (180 מעלות) עד שהפטריות רכות, 10-15 דקות. מורידים מהגריל, מצננים ופורסים לפרוסות דקות. אם מכינים את השוק בתנור, אופים את הפטריות 10-15 דקות בחום של 220 מעלות במצב גריל של התנור, או פשוט מוותרים על האפייה ופורסים את הפטריות לטיגון יחד עם חזה האווז אחר כך.
  • 2 פורסים את השום והבצל לפרוסות דקות, ואת חזה האווז לקוביות בגודל של כ- 1 ס"מ.
  • 3 במחבת כבדה מחממים 2-3 כפות שמן זית ומשחימים את קוביות חזה האווז. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  • 4 מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב ממש קלות, כמו שאומרים, הופך "בלונדיני".
  • 5 מוסיפים את פרוסות הפטריות, פפריקה (עדיף מעושנת), פלפל שחור, כמון ופלפל אנגלי, וממשיכים לטגן 2-3 דקות. אם הפטריות טריות, ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • 6 מחזירים את קוביות חזה האווז למחבת, מערבבים, מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • 7 על קרש החיתוך מניחים את שוק הטלה ללא העצם (מבקשים מהקצב). מברישים את הצד הפנימי בשמן זית וממליחים בנדיבות במלח גס.
  • 8 מסדרים את המילוי ומגלגלים בעדינות את השוק עם המילוי. קושרים אותה בחוט הקשירה כדי שלא תתפרק בזמן הצלייה. אם צריך - מהדקים עם קיסמי שיניים או שיפודי עץ.
  • 9 מכינים את הזיגוג. בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הזיגוג וטורפים עם מטרפה עד למרקם של רוטב חלק (חצי כוס שמן זית, חרדל דיז`ון, חומץ תפוחים וסילאן).
  • 10 את הגריל מכינים לצלייה עקיפה על חום בינוני (או מחממים תנור אפייה לחום של 175-180 מעלות). אם עובדים על גריל פחמים - תתכוננו לכך שתצטרכו להוסיף 8-10 פחמים חדשות לכל צד של גריל בערך כל 45 דקות, כדי לשמור על חום מתאים. בשביל זה כדאי להבעיר פחמים במנגל נוסף, שיהיו מוכנים כשיגיע הזמן להוסיף.
  • 11 מניחים את השוק על הרשת, מברישים בזיגוג וסוגרים את מכסה הגריל. זמן הצלייה הוא כשעתיים - בערך 30 דקות על כל חצי קילו של בשר. תוך כדי הצלייה מברישים את השוק בזיגוג בערך כל חצי שעה (אם עובדים עם תנור - פשוט מכניסים את השוק לתנור על תבנית חד פעמית על מצע בצל).
  • 12 עדיף לבדוק את המוכנות של השוק עם מדחום לבשר - החום הפנימי בחלק העבה ביותר צריך להיות בסביבות ה- 70 מעלות.
  • 13 מוציאים את השוק לקרש החיתוך, מכסים בנייר כסף ונותנים לו "לנוח" כ- 10 דקות לפני הפריסה (אני תמיד מעדיף לפרוס את השוק לפני הסועדים - זה תמיד הרבה יותר מרשים).
  • 14 בתיאבון חיוך

המנה מתאימה מאוד לצלייה על גריל הברביקיו (גריל עם מכסה המאפשר גם צלייה עקיפה) וגם לתנור. זמן ההכנה - 3 שעות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 45.2% 47.9% 6.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.83 (0.84 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב