דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות טבעוני

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (כ-4 מנות)

  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • כרישה - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (400 גרם)
    רק החלק העליון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • שעועית לבנה - 30 גרם
    חופן שעועית לבנה
  • תימין - 3 גבעולים - סה"כ (3 גרם)
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • שורש ג`ינג`ר - 1/2 כפית-קצוץ - סה"כ (3 גרם)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מי ברז - 1 ליטר
  • שעועית חומה - חופן
  • תיבולית ירקות למרק - קוביה אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חוץ מהכוסברה והטימין לטגן את הירקות עם מעט שמן זית למשך 5 דקות על האש ולערבב כל הזמן.
  • 2 להוסיף את המים, השעועיות, התיבולית והטימין פנימה, להביא לרתיחה ולהשאיר על אש נמוכה למשך 30 דקות.
  • 3 אם יש צורך להוסיף עוד מים אז לקראת סיום הבישול להוסיף עוד כוס.
  • 4 להוסיף את הכוסברה ולבשל עוד 5 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את חופן השעועית החומה והתיבולית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14155
חלבונים (גרם)3.2 1.25
פחמימות (גרם)239
מתוכן סוכרים (גרם)7.98 3.12
שומנים (גרם)5.12 2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 0.31
נתרן (מ"ג)241.6594.58
סיבים תזונתיים (גרם)4.56 1.78
מים (גרם)221.8486.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)545.39213.46
ויטמין B (מ"ג)1.660.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.770.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.2420.45
ויטמין C (מ"ג)12.414.86
ויטמין E (מ"ג)1.250.49
ויטמין K (מק"ג)41.9716.43
סידן (מ"ג)77.3430.27
ברזל (מ"ג)1.980.78
מגנזיום (מ"ג)35.7513.99
זרחן (מ"ג)73.4728.76
אבץ (מ"ג)0.480.19
אשלגן (מ"ג)420.81164.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.7% 14.3% 8.9% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.