דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 כדאי להכין את הציפוי כמה שעות מראש או לילה מראש כדי לאל להיתקע באמצע המתכון.
  • 2 מחממים תנור ל- 190 מעלות. מערבבים קמח + קקאו + אבקת אפייה + מלח.
  • 3 מקציפים חלמונים + 1/4 כוס סוכר ותמצית וניל כ- 6-7 דקות עד שמתקבלת קציפה תפוחה, בהירה ואוורירית. מעבירים לקערה אחרת.
  • 4 מקציפים את החלבונים בקערה נקיה ויבשה עם 1/4 כוס הסוכר שנותר עד לקצף יציב.
  • 5 מאחדים את החלמונים עם החומרים היבשים מהסעיף השני.
  • 6 מקפלים את התערובת אל החלבונים.
  • 7 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומשטחים אותה על נייר אפייה. אופים 12-15 דקות.
  • 8 כשהרולדה אפויה מפדרים אותה באבקת סוכר והופכים בעדינות על מגבת יבשה או על נייר אפייה נוסף ומקלפים בעדינות את נייר האפייה שמתחתיה.
  • 9 מקררים את העוגה ובינתיים מכינים את המלית.
  • 10 הכנת המלית - מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת פודינג וניל והמלית מוכנה.
  • 11 הכנת הציפוי - שמים את השוקולד מריר חתוך בקערה, מביאים לסף רתיחה את השמנת מתוקה השנייה ושופכים על השוקולד.
  • 12 מחכים שהשוקולד יימס מהשמנת כמה דקות ואז מערבבים למסה אחידה.
  • 13 שמים במקרר למשך כמה שעות או ללילה שלם. כשהגנאש התקרר מקציפים אותו במיקסר לקרם.
  • 14 הרכבת העוגה - מניחים בעדינות על הטורט שהתקרר את קרם הוניל ומורחים בעזרת מרית שכבה על כל הרולדה.
  • 15 מגלגלים בעדינות את הרולדה ושמים אותה במקרר או במקפיא שתתייצב מעט.
  • 16 על הרולדה המגולגלת מורחים שכבה מהשוקולד המוקצף ובעזרת שקית זילוף עושים קוצים (קיפוד) משאר הגנאש (שוקולד מוקצף).
  • 17 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. הכנת הציפוי לוקחת זמן - כדאי להכין כמה שעות/לילה קודם.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סיון ואנונו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)361354
חלבונים (גרם)4.6 4.51
פחמימות (גרם)3332
מתוכן סוכרים (גרם)8.64 8.48
שומנים (גרם)23.46 23.02
מתוכם שומן רווי (גרם)13.56 13.31
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)127.34 124.94
נתרן (מ"ג)211.51207.53
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.07
מים (גרם)14.8614.58
ויטמין A (מק"ג)30.9530.37
ויטמין B (מ"ג)0.520.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.310.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.8910.69
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.17
ויטמין C (מ"ג)0.260.25
ויטמין D (מק"ג)0.40.39
ויטמין E (מ"ג)0.210.2
ויטמין K (מק"ג)0.070.07
סידן (מ"ג)23.6823.24
ברזל (מ"ג)0.480.47
מגנזיום (מ"ג)3.733.66
זרחן (מ"ג)47.5946.7
אבץ (מ"ג)0.270.27
אשלגן (מ"ג)39.0238.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.730.72
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.680.67

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 38.6% 7.6% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.63 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.