דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 את שיני השום יש לחתוך לרצועות לאורך.
  • 2 מחוררים את הבשר בסכין חדה. בתוך כל חריץ, מכניסים רצועת שום במרחקים של כ- 2 סנטימטר.
  • 3 לשים בשקית ניילון את כל התבלינים ולפורר בעזרת פטיש (אפשר גם במכתש ועלי). מערבבים את התבלינים המרוסקים עם רבע כוס שמן, ומורחים את נתח הבשר.
  • 4 מחממים את רבע כוס השמן שנותרה במחבת עמוקה, כשחם מטגנים את הנתח מכל צדדיו עד שמשחים.
  • 5 מוסיפים את היין והמים. מרתיחים, מכסים ומורידים לאש הנמוכה ביותר. מכסים.
  • 6 מדי רבע שעה הופכים את הנתח. מבשלים כשעתיים או עד שהבשר רך בנעיצת מזלג.
  • 7 מקררים. מפרידים את הנתח מהרוטב. מצננים במקרר. חותכים את הנתח לפרוסות.
  • 8 מניחים בכלי חסין אש עם הרוטב ומחממים.
  • 9 טורפים עם סלט כרוב ותפוחי אדמה או פירה.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אם הבשר לא מוכשר, להוסיף כפית מלח ים גס.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)320178
חלבונים (גרם)26.83 14.9
פחמימות (גרם)42
מתוכן סוכרים (גרם)0.33 0.18
שומנים (גרם)18.44 10.24
מתוכם שומן רווי (גרם)3.57 1.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.270.15
כולסטרול (מ"ג)78 43.33
נתרן (מ"ג)62.7734.87
סיבים תזונתיים (גרם)0.26 0.15
מים (גרם)124.9269.4
ויטמין A (מק"ג)0.070.04
ויטמין B (מ"ג)7.384.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.16
ויטמין B3 (מ"ג)5.362.98
ויטמין B5 (מ"ג)0.910.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.39
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.025.01
ויטמין B12 (מק"ג)5.162.87
ויטמין C (מ"ג)2.281.27
ויטמין E (מ"ג)0.190.11
ויטמין K (מק"ג)0.290.16
סידן (מ"ג)25.214
ברזל (מ"ג)2.951.64
מגנזיום (מ"ג)33.0718.37
זרחן (מ"ג)248.42138.01
אבץ (מ"ג)5.413.01
אשלגן (מ"ג)435.29241.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 37.5% 54.6% 7.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.61 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה

מה דעתך?