דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 437 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך כל תפוח אדמה לאורך (כלומר, לחלק את תפוח האדמה לשניים). כל חצי תפוח אדמה לחתוך באמצע כמעט עד הסוף, כך שנוצר מעין פה. לשים את תפוחי האדמה בקערה עם מים ומלח עד לכיסוי למשך כחצי שעה.
  • 2 הכנת המלית: לקצוץ דק את הבצל, לכתוש את שיני השום ולקצוץ את הפטרוזיליה. להשרות את פרוסות הלחם במים לכ- 5 דקות, לסחוט ולקצוץ. לערבב היטב בקערה כל מצרכי מלית הבשר ולהניח בצד.
  • 3 לערבב היטב את כל מצרכי הבלילה (אם סמיך מדי להוסיף עוד מים).
  • 4 למלא את פיות תפוחי האדמה במלית הבשר ובינתיים לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן).
  • 5 לטבול את תפוחי האדמה בבלילה, לטגן אותם בשמן ולהניח אותם בסיר סוטאז` רחב לבישול/תבנית אפייה לתנור (ראו אופציות הכנה).
  • 6 הכנת הרוטב: לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את השום הכתוש לדקה נוספת, להוסיף את שאר המצרכים ולהביא לרתיחה. להניח את המפרום בזהירות ברוטב הרותח, "להשקות" אותם מעל ברוטב, ולבשל למשך כ- 40 דקות עד שמוכן (ניתן גם לאפות בתנור כשעה בחום של 180-200 מעלות (תלוי בסוג התנור)).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש כמובן על מצע של קוסקוס.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במפרום לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40092
חלבונים (גרם)20.41 4.67
פחמימות (גרם)5412
מתוכן סוכרים (גרם)3.3 0.75
שומנים (גרם)11.8 2.7
מתוכם שומן רווי (גרם)2.22 0.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)69.21 15.84
נתרן (מ"ג)1,196273.74
סיבים תזונתיים (גרם)3.35 0.77
מים (גרם)286.4965.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)35.298.08
ויטמין B (מ"ג)7.021.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.91.12
ויטמין B5 (מ"ג)1.120.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.650.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.086.2
ויטמין B12 (מק"ג)1.660.38
ויטמין C (מ"ג)18.744.29
ויטמין D (מק"ג)0.280.06
ויטמין E (מ"ג)0.470.11
ויטמין K (מק"ג)28.856.6
סידן (מ"ג)41.539.5
ברזל (מ"ג)2.410.55
מגנזיום (מ"ג)45.710.46
זרחן (מ"ג)195.444.71
אבץ (מ"ג)3.830.88
אשלגן (מ"ג)697.67159.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.270.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 13.2% 22.8% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מפרום טריפוליטאי קל להכנה
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה