מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 349 גרם למנה\יחידה (4 מנות עיקריות או 6 מנות פתיחה)
- בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- שום - 4 שיניים
- שמנת צמחית 5% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
- תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- מלח - קורט
- מים - ליטר
- עלי רוקט - חופן
- אבקת מרק ירקות פרווה - תבלית אחת
- שבבי צ`ילי - חצי כפית
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 לקצוץ את הבצלים והשום ולטגן בשמן חם עד להזהבה.
- 2 להוסיף את המים לסיר.
- 3 לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ולהוסיף למים, יחד עם אבקת המרק והפלפל שחור.
- 4 לבשל למשך כ- 20 עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
- 5 להמתין שיתקרר מעט ולהעביר לבלנדר או להשתמש בבלנדר מוט כדי לרסק את המרק עד לרמת הסמיכות הרצויה.
- 6 להגיש עם הזלפת שמנת סויה מעל, לפזר מעט משבבי הצ`ילי, את הרוקט הטרי והשטוף מעל, וטבסקו (את זה שכל אחד יחליט לעצמו כמה שהוא אוהב).
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את אבקת המרק, עלי הרוקט, שבבי הצ`ילי והטבסקו (במידה ומוסיפים).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7% |
11.3% |
8.5% |
73.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב