דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גוזגוזה ללא גלוטן
גוזגוזה ללא גלוטן
גוזגוזה ללא גלוטן

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שמים בקערת מיקסר את הקמחים, הגואר גאם וכפית מלח ומערבבים.
  • 2 מערבבים בכוס את הטחינה (טחינת גרעיני דלעת) עם רבע כוס מהשמן.
  • 3 יוצרים גומה, שמים את השמרים עם רבע כוס מים פושרים וכפית סוכר. מסביב שמים את השמן עם הטחינה, את שאר כמות השמן וחלבון ביצה (את החלמון מהול במים שומרים לציפוי).
  • 3 לשים עם וו לישה עד לקבלת בצק שמנוני מעט שנפרד מדפנות הקערה,במידת הצורך מוסיפים עד כרבע כוס מים.
  • 4 מכסים במגבת לחה או בניילון ומניחים למנוחה למשך שעה.
  • 5 קוצצים את הבצל ומניחים בקערה ביחד עם כפית מלח אחת ומועכים עם תחתית של כוס.
  • 6 מחכים כרבע שעה ואז סוחטים את הנוזלים מהבצל ומחזירים לקערה.
  • 7 מוסיפים את הבשר ואת הפלפל ומערבבים.
  • 8 במידה ומשתמשים בבשר רזה יש להוסיף מעט שמן.
  • 9 קורצים מהבצק 16 חתיכות, יוצרים עיגול ומשטחים בתוך כף יד קעורה, יוצרים מעין כיס פתוח.
  • 10 שמים בכל שקע של בצק כף גדושה מהמילוי.
  • 11 אוספים ביד הפנויה את שולי הבצק מעל המילוי, מהדקים ומדביקים היטב ובעדינות.
  • 12 שמים את הכדורים הממולאים בתבנית אפייה, כשהצד עם ההידבקות כלפי מטה, מושחים בחלמון הטרוף עם מעט מים, מפזרים שומשום או קצח (לא חובה) ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה עד שהם שחומים ויפים.
  • 13 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 ניתן למלא במילוי פיצה - רסק עגבניות, פפריקה וגבינת מוצרלה מגוררת - יוצא טעים.
  • 2 המתכון במקור הוא של פזית סבג, שבאדיבותה הסכימה שאמיר אותו לנטול גלוטן.
  • 3 הבצק כמעט לא תופח בקערה, אך תופח באפייה.
טיפ למתכון
ניתן לזרות שומשום או קצח לפני האפייה. הערך התזונתי לא כולל את הגואר גאם, טחינת גרעיני הדלעת והשומשום/הקצח.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)266267
חלבונים (גרם)9.94 10.01
פחמימות (גרם)3031
מתוכן סוכרים (גרם)1.28 1.29
שומנים (גרם)11.25 11.33
מתוכם שומן רווי (גרם)2.42 2.44
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)36.3 36.55
נתרן (מ"ג)468.72471.96
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 0.31
מים (גרם)40.6840.96
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.85.84
ויטמין B (מ"ג)2.292.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.761.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.66.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.810.82
ויטמין C (מ"ג)1.051.06
ויטמין D (מק"ג)0.070.07
ויטמין E (מ"ג)0.160.16
ויטמין K (מק"ג)0.480.48
סידן (מ"ג)9.379.43
ברזל (מ"ג)1.081.09
מגנזיום (מ"ג)9.69.66
זרחן (מ"ג)76.4676.99
אבץ (מ"ג)2.232.25
אשלגן (מ"ג)137.34138.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 21.7% 19.2% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה