דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 221 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • מים - 4.5 כוסות - סה"כ (1.08 ליטר)
    לבישול הפול והאורז
  • מלח - כף שטוחה
  • פול ירוק -  כוסות - סה"כ (198 גרם)
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    או אורז פרסי
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    קצוץ
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
  • מלח - קורט
    להמלחת תפוחי האדמה - לא חובה
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 למלא סיר עם כ- 4.5 כוסות מים רותחים וכף מלח, להוסיף את הפול ולבשל במשך כ- 10 דקות.
  • 2 להוסיף את האורז ולבשל חצי בישול (5-7 דקות, האורז צריך להיות קצת קשה).
  • 3 לסנן את האורז והפול ולשטוף תחת מי ברז, להוסיף את השמיר וחצי כף המלח, ולערבב היטב.
  • 4 לשים את הסיר על הלהבה ולחמם 2 כפות שמן.
  • 5 לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות בעובי ס"מ.
  • 6 להניח את הפרוסות בתחתית הסיר, להמליח מעט (לא חובה) ולטגן.
  • 7 להפוך את תפוחי האדמה ולשפוך מעל את תערובת האורז.
  • 8 לערבב חצי כוס מים רותחים עם 5 כפות שמן ולפזר מעל האורז.
  • 9 לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך כ- 45 דקות.
  • 10 יוצא מעולה - שיהיה בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
הפול והשמיר מוסיפים הרבה בריאות למתכון, עם זאת את השמן מומלץ להפחית ולשנות לשמן קנולה או לשמן זית.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20291
חלבונים (גרם)5.09 2.31
פחמימות (גרם)3415
מתוכן סוכרים (גרם)0.29 0.13
שומנים (גרם)6.73 3.05
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 0.2
נתרן (מ"ג)1,078488.67
סיבים תזונתיים (גרם)3.18 1.44
מים (גרם)152.9469.33
ויטמין A (מק"ג)30.8814
ויטמין B (מ"ג)0.960.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.570.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.046.82
ויטמין C (מ"ג)9.34.22
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.710.32
סידן (מ"ג)23.610.7
ברזל (מ"ג)0.640.29
מגנזיום (מ"ג)12.395.62
זרחן (מ"ג)18.88.52
אבץ (מ"ג)0.180.08
אשלגן (מ"ג)170.1277.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 13.8% 10.5% 69.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אורז מהמטבח הפרסי
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה