דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 221 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • מים - 4.5 כוסות - סה"כ (1.08 ליטר)
    לבישול הפול והאורז
  • מלח - כף שטוחה
  • פול ירוק -  כוסות - סה"כ (198 גרם)
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    או אורז פרסי
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    קצוץ
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
  • מלח - קורט
    להמלחת תפוחי האדמה - לא חובה
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם פול ושמיר
אורז מהמטבח הפרסי
  • 1 למלא סיר עם כ- 4.5 כוסות מים רותחים וכף מלח, להוסיף את הפול ולבשל במשך כ- 10 דקות.
  • 2 להוסיף את האורז ולבשל חצי בישול (5-7 דקות, האורז צריך להיות קצת קשה).
  • 3 לסנן את האורז והפול ולשטוף תחת מי ברז, להוסיף את השמיר וחצי כף המלח, ולערבב היטב.
  • 4 לשים את הסיר על הלהבה ולחמם 2 כפות שמן.
  • 5 לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות בעובי ס"מ.
  • 6 להניח את הפרוסות בתחתית הסיר, להמליח מעט (לא חובה) ולטגן.
  • 7 להפוך את תפוחי האדמה ולשפוך מעל את תערובת האורז.
  • 8 לערבב חצי כוס מים רותחים עם 5 כפות שמן ולפזר מעל האורז.
  • 9 לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך כ- 45 דקות.
  • 10 יוצא מעולה - שיהיה בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
הפול והשמיר מוסיפים הרבה בריאות למתכון, עם זאת את השמן מומלץ להפחית ולשנות לשמן קנולה או לשמן זית.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 13.8% 10.5% 69.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב