דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (כ- 60 חיתוכיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, 2 כפות קקאו, אבקת סוכר ו- 175 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות עד שמתקבלים פירורים קטנים.
  • 2 מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד ב"פולסים" קצרים עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח עבודה בין שני ניירות אפייה למלבן בגודל התבנית (תבנית 20X30). אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף כף של מי קרח.
  • 3 מעבירים לתבנית עם נייר האפייה ומיישרים בקצוות. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 4 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • 5 אופים את הבצק 15 דקות. מוציאים ומצננים אך לא מכבים את התנור. בינתיים מכינים את שכבת הפיסטוקים ושכבת השוקולד.
  • 6 שכבת הפיסטוקים: מפרישים 2 כפות גדושות פיסטוקים (מתוך כמות של 3/4 כוס) וטוחנים אותם לאבקה או קוצצים היטב (אפשר למעוך בעזרת פטיש רחב, כמו זה של שניצל). את שאר הפיסטוקים קוצצים גס ומניחים בצד.
  • 7 שכבת השוקולד: ממיסים שוקולד מריר ו- 100 גרם חמאה בבן מארי (ממלאים סיר במים ומחממים על גבי הכיריים. בוחרים קערה חסינת חום שתהיה גדולה מהסיר ומניחים אותה על הסיר. מניחים בקערה את השוקולד והחמאה עד שם נמסים).
  • 8 מסירים את הקערה מהסיר ומעבירים למשטח עבודה. מוסיפים את הסוכר החום הכהה וכף הקקאו שנותרה ומערבבים היטב.
  • 9 מוסיפים את הביצים הטרופות, השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים הל טחון (בכמות שאוהבים. מתחילים בחצי כפית ומוסיפים בכל פעם קצת, לפי הטעם).
  • 10 מוסיפים מחצית מכמות הפיסטוקים הקצוצים גס שהנחנו בצד ומערבבים.
  • 11 שכבת החלבה: מורחים את ממרח החלבה על גבי הבצק. זורים את 2 כפות הפיסטוקים הטחונים על הממרח בצורה אחידה.
  • 12 יוצקים את עיסת השוקולד על גבי הבצק עם הממרח והפיסטוקים. זורים מעל את המחצית הנותרת של הפיסטוקים הקצוצים גס ואת שערות החלבה (או החלבה המפוררת) בצורה אחידה על פני התבנית.
  • 13 אופים 25 דקות עד שהמלית יציבה.
  • 14 מוציאים ומצננים לפחות שעתיים במקרר.
  • 15 חותכים לריבועים של 3X3 ס"מ ומגישים.
  • 16 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית 20X30.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דנה מזור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)112477
חלבונים (גרם)1.65 7.03
פחמימות (גרם)1145
מתוכן סוכרים (גרם)4.39 18.76
שומנים (גרם)7.12 30.43
מתוכם שומן רווי (גרם)3.43 14.65
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)23.29 99.53
נתרן (מ"ג)7.7433.08
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.95
מים (גרם)1.717.31
ויטמין A (מק"ג)4.4519.04
ויטמין B (מ"ג)0.170.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.7516.04
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.1
ויטמין C (מ"ג)0.271.16
ויטמין D (מק"ג)0.060.24
ויטמין E (מ"ג)0.060.26
ויטמין K (מק"ג)0.230.98
סידן (מ"ג)10.2943.96
ברזל (מ"ג)0.351.48
מגנזיום (מ"ג)2.6311.23
זרחן (מ"ג)17.8376.21
אבץ (מ"ג)0.080.32
אשלגן (מ"ג)24.33103.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.281.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.271.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.512.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.492.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 36.5% 8.4% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה