דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת שכבת הפתיבר:
  • 1 לטחון את הפתיבר במעבד מזון ולשים בקערה.
  • 2 להמיס את החמאה ולהוסיף לפתיבר, להוסיף גם את היין האדום והסוכר, ולערבב היטב.
  • 3 לשטח את תערובת הפתיבר בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  • הכנת שכבת הלימון:
  • 1 להרתיח את מיץ הלימון עם הסוכר והמים (1.5 כוסות).
  • 2 לערבב את הקורנפלור עם המים (כוס), סוכר הוניל, גרידת הלימון והחלמונים.
  • 3 להוסיף את תערובת הקורנפלור אל תערובת מיץ הלימון והסוכר, ולהמשיך לבשל עד שמתקשה מעט (לא יותר מדי, לערבב כל הזמן).
  • 4 למזוג ישר מהבישול את שכבת הלימון על שכבת הפתיבר, להניח בצד במשך כ- 5-10 דקות ולהכניס למקרר למשך כשעה-שעתיים להתייצבות.
  • הכנת שכבת הקצפת:
  • 1 להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת ולצפות את העוגה מעל שכבת הלימון.
  • 2 לקרר היטב (לפחות כחצי שעה) ולהגיש.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור העוגה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)251246
חלבונים (גרם)1.87 1.83
פחמימות (גרם)2727
מתוכן סוכרים (גרם)11.39 11.2
שומנים (גרם)15.1 14.85
מתוכם שומן רווי (גרם)8.68 8.54
כולסטרול (מ"ג)68.64 67.5
נתרן (מ"ג)64.3763.3
סיבים תזונתיים (גרם)0.86 0.84
מים (גרם)43.4542.73
ויטמין A (מק"ג)8.638.48
ויטמין B (מ"ג)0.120.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.043.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.04
ויטמין C (מ"ג)2.72.66
ויטמין D (מק"ג)0.060.06
ויטמין E (מ"ג)0.070.07
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)4.984.9
ברזל (מ"ג)0.070.07
מגנזיום (מ"ג)0.840.83
זרחן (מ"ג)9.138.98
אבץ (מ"ג)0.060.06
אשלגן (מ"ג)9.249.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.260.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.240.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 33.7% 4.2% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
פאי לימון קליל במעטפת קצפת
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה