דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי לימון ללא אפייה
פאי לימון קליל במעטפת קצפת
  • הכנת שכבת הפתיבר:
  • 1 לטחון את הפתיבר במעבד מזון ולשים בקערה.
  • 2 להמיס את החמאה ולהוסיף לפתיבר, להוסיף גם את היין האדום והסוכר, ולערבב היטב.
  • 3 לשטח את תערובת הפתיבר בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  • הכנת שכבת הלימון:
  • 1 להרתיח את מיץ הלימון עם הסוכר והמים (1.5 כוסות).
  • 2 לערבב את הקורנפלור עם המים (כוס), סוכר הוניל, גרידת הלימון והחלמונים.
  • 3 להוסיף את תערובת הקורנפלור אל תערובת מיץ הלימון והסוכר, ולהמשיך לבשל עד שמתקשה מעט (לא יותר מדי, לערבב כל הזמן).
  • 4 למזוג ישר מהבישול את שכבת הלימון על שכבת הפתיבר, להניח בצד במשך כ- 5-10 דקות ולהכניס למקרר למשך כשעה-שעתיים להתייצבות.
  • הכנת שכבת הקצפת:
  • 1 להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת ולצפות את העוגה מעל שכבת הלימון.
  • 2 לקרר היטב (לפחות כחצי שעה) ולהגיש.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור העוגה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 33.7% 4.2% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב