דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (כ- 60 ריבועים 3X3)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הבצק - שמים במעבד מזון עם להב מתכת את הקמח, 3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם) ו- 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • 2 מעבדים בפולסים קצרים לפירורים. מוסיפים חלמון ביצה אחד וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 3 מוציאים מהקערה, משטחים בתבנית (תבנית 20X30) מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב לתחתית.
  • 4 בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות. מאחסנים במקפיא 15 דקות.
  • 5 מחממים תנור לחום בינוני. מעבירים את התבנית היישר מהמקפיא לתנור ואופים כ- 20 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב עמוק, כמעט משחים. מוציאים את הבצק ומצננים.
  • 6 מורחים על הבצק מחצית מכמות הריבה (ריבת משמש חלקה). אם הריבה סמיכה ניתן לערבב אותה עם כפית מים רותחים.
  • 7 לשים בידיים את המרציפן עד שהוא רך. "מקמחים" משטח עבודה באבקת סוכר (100 גרם) ומרדדים את הבצק לעלה בגודל התבנית.
  • 8 מעבירים בזהירות את המרציפן לתבנית ומניחים אותו על גבי שכבת הריבה. מכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 9 מוציאים מהמקפיא ומברישים בריבה שנותרה. מעבירים שוב למקפיא עד סיום הכנת קרם התפוז.
  • 10 הכנת קרם התפוז - שמים בקערית קטנה את הקורנפלור ומערבבים אותו עם רבע כוס מיץ תפוזים. שמים בסיר את יתרת מיץ התפוזים, הסוכר ו- 4 חלמונים טרופים.
  • 11 מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה.
  • 12 מוסיפים בזילוף איטי את תערובת הקורנפלור ומיץ התפוזים (אם הקורנפלור התקשה מערבבים עם כפית) וממשיכים לבחוש בהתמדה עד שהעיסה מסמיכה, כ- 7 עד 10 דקות.
  • 13 משגיחים שלא מביאים את התערובת לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה (2 כפות) ומערבבים. מוסיפים גם את גרידת התפוז בשלב זה.
  • 14 מניחים לצינון של רבע שעה תוך בחישה מדי 2-3 דקות, כדי שלא יווצרו גושים.
  • 15 ממיסים את הג`לטין על פי הוראות היצרן. מוסיפים את הג`לטין לקרם התפוזים בזילוף איטי תוך בחישה. מערבבים עד שהג`לטין נטמע בעיסה בצורה אחידה.
  • 16 מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את קרם התפוז על הבצק.
  • 17 מקררים מספר שעות.
  • 18 חותכים לריבועים ומגישים.
  • 19 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 20X30.

שומרים במקרר עד יומיים. ניתן לשמור בהקפאה עד חודש, להפשיר במקרר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דנה מזור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)97328
חלבונים (גרם)1.13 3.85
פחמימות (גרם)1550
מתוכן סוכרים (גרם)6.13 20.81
שומנים (גרם)3.69 12.53
מתוכם שומן רווי (גרם)1.91 6.48
כולסטרול (מ"ג)24.89 84.45
נתרן (מ"ג)2.257.65
סיבים תזונתיים (גרם)0.09 0.31
מים (גרם)6.9823.68
ויטמין A (מק"ג)5.9720.27
ויטמין B (מ"ג)0.531.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.17
ויטמין B3 (מ"ג)0.341.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.4515.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.1
ויטמין C (מ"ג)2.097.08
ויטמין D (מק"ג)0.080.28
ויטמין E (מ"ג)0.040.14
ויטמין K (מק"ג)0.010.04
סידן (מ"ג)6.823.07
ברזל (מ"ג)0.190.63
מגנזיום (מ"ג)0.411.38
זרחן (מ"ג)10.5435.76
אבץ (מ"ג)0.040.13
אשלגן (מ"ג)5.8219.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 18.7% 5.7% 75.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.