גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | סלסלת שומשום מתוקה |
801 גרם לכל המתכון
הערות חשובות לשלבי ההכנה - בשלב ב` - מוסיפים 2 כוסות שומשום, מאחדים את הקרמל והשומשום ומיד מכבים את האש, שלא יתקשה. בשלב הבא לוקחים כל צורה של קערה וגוזרים את נייר הפרגמנט המשומן משני צידיו ומצמידים לקערה. התהליך הבא דורש זריזות - יוצקים חלק מהעיסה לקערה, מרטיבים את האצבעות ומשטחים. חשוב מאוד כל הזמן להרטיב את האצבעות - הקרמל חם מאוד. כשמתקרר מעט מוציאים מהכלי ומוציאים את נייר הפרגמנט.
סימון תזונתי | לכל המתכון | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 3,442 | 430 |
חלבונים (גרם) | 50.64 | 6.32 |
פחמימות (גרם) | 566 | 71 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 499.55 | 62.37 |
שומנים (גרם) | 124.46 | 15.54 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 14.09 | 1.76 |
נתרן (מ"ג) | 59.53 | 7.43 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 28.94 | 3.61 |
מים (גרם) | 17.63 | 2.2 |
ויטמין A (מק"ג) | 0.4 | 0.05 |
ויטמין B (מק"ג) | 0.22 | 27.62 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.01 | 0 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.1 | 0.01 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0.04 | 0 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.05 | 0.01 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.02 | 0 |
ויטמין C (מ"ג) | 15.4 | 1.92 |
סידן (מ"ג) | 4,072 | 508.31 |
ברזל (מ"ג) | 0.19 | 0.02 |
מגנזיום (מ"ג) | 2.4 | 0.3 |
זרחן (מ"ג) | 3 | 0.37 |
אבץ (מ"ג) | 0.02 | 0 |
אשלגן (מ"ג) | 1,999 | 249.56 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.02 | 0 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.01 | 0 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.01 | 0 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0 | 0 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0 | 0 |